Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Blockchain Teknolojisine Değindi

Türkiye’de kripto paralara yönelik ilgi inanılmaz bir şekilde artmaya devam ediyor. Kripto paralara olan ilgi bir zamanlar blockchain sektörüne yönelik ilgiyi geçmiş olsa da hala devlet bazında blockchain teknolojisinin öneminin çok daha fazla olduğu söylenebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Blockchain Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. D-8 ülkelerinin katıldığı konferansta İslam ülkeleri arasında bir banka kurma fikrine değinen Erdoğan, konu hakkında şunları ifade etti:

Online platforma dayalı bir İslami Megabank fikrinin yapılabilir olduğuna inanıyoruz.

Erdoğan bu ortak banka fikrinden sonra ise ülkedeki üniversitelerin blockchain kullanımına dikkat çekti.

D-8’e üye olan ülkelerdeki üniversitelerin D-8 Araştırma ve İnovasyon Öncüleri Ağ kapsamında yenilikçi ve teknoloji odaklı çalışmalar yaptığını belirten Erdoğan, Türkiye’deki üniversitelerin de bu ağ kapsamında paylaşım yaptığını vurguladı. Söz konusu teknoloji transferleri arasında ise “yapay zeka, nesnelerin interneti, blockchain ve büyük veri” yer almakta.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu paylaşımların ve söz konusu ağın “ülkelerin hak ettiği yere ulaşması bakımından kritik önemde” olduğunu da vurguladı.

Ülkemizdeki blockchain çalışmalarına ek olarak dijital para çalışmaları da son hız devam etmekte. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından kısa süre önce açılan uzman alımları tamamlandı ve şu an dijital para çalışmaları resmen başladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)