Dev Bitcoin (BTC) Borsasından Kritik Hamle: 40 Milyon Topladılar!

Konuyla ilgili bilgi sahibi dört kaynağın verdiği bilgiye göre, pazar payı olarak en büyük Bitcoin opsiyon borsası olan Deribit, mevcut yatırımcılardan 400 milyon dolar değerleme üzerinden fon topladı.

Dört kaynaktan ikisi, Panama merkezli borsanın anlaşmada yaklaşık 40 milyon dolar topladığını söyledi. Mevcut hissedarları arasında QCP Capital, Akuna Capital ve Dan Tapiero’nun 10T Holdings’i bulunuyor.

Bitcoin Borsası Deribit, Three Arrows Capital Krizinde Zarar Görmüştü

Fon toplama işlemi, Deribit’in iflas eden kripto para hedge fonunun marj çağrılarını karşılayamamasının ardından Three Arrows Capital’in (3AC) pozisyonlarını tasfiye ederek “küçük” bir darbe almasından üç ay sonra gerçekleşti.

Kaynaklardan birine göre Bitcoin borsası Deribit, rezervlerini 3AC olayından önceki seviyesine getirmek için yeni sermaye topladı.

Kaynaklardan birine göre, 3AC krizi ve mevcut zayıf piyasa koşulları göz önüne alındığında, son fon toplama işleminin getirdiği benzersiz koşullar, mevcut destekçiler için büyük bir indirime dönüştü.

Kaynak, Bitcoin borsası Deribit’in Ağustos 2021’de 100 milyon dolar topladığı son fonlama anlaşmasında 2.1 milyar dolar değerleme aldığını söyledi.

Deribit’in baş ticari sorumlusu Luuk Strijers, verdiği demeçte, 400 milyon dolarlık değerlemenin “aslında önemsiz” olduğunu çünkü fonlamanın mevcut yatırımcılardan geldiğini söyledi:

“Herhangi bir değer olabilirdi. Bu daha çok mevcut hissedarlardan temettülerin geri alınması. Daha önce yüksek bir temettü ödemiştik ve bilançomuzu güçlendirmenin ve varlıkları hissedarlara dağıtmak yerine elde tutmanın daha ihtiyatlı olduğuna karar verdik.”

Strijers, bir şirketin gerçek değerinin harici bir fon toplama işlemi gerçekleştirene kadar bilinemeyeceğini söyledi. Deribit’in bu iç turda potansiyel yatırımcılarla “tartışmalardan kaçınmak için” değerlemesini düşük tuttuğunu ve bir şirketin değerlemesinin “yalnızca harici olarak kaynak yaratırken önemli olduğunu” söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!