Dev Kripto Borsası Coinbase Anket Yaptı: Kripto Para Yatırımları Ne Durumda?

Coinbase anketi, kripto para kışının beklendiği kadar soğuk geçmeyebileceğini ortaya koydu.

2022 Dijital Varlıklara Bakış Anketi, halihazırda kriptoya yatırım yapan yatırımcıların %62’sinin son 12 ay içinde yatırımlarını artırdığını, %12’sinin ise yatırımlarını azalttığını gösteriyor.

Coinbase Anketi, Yatırımcıların %62’sinin 12 Ay İçinde Yatırımlarını Artırdığını Gösteriyor

Borsa, “Bu, kurumsal yatırımcıların fiyatlar düşse bile varlık sınıfına uzun vadeli bakmaya devam ettiğinin kanıtıdır” dedi. “İleriye bakıldığında, yatırımcıların %58’i önümüzdeki üç yıl içinde yatırımlarını artırmayı planlıyor.”

Ankete göre, yatırımcıların yaklaşık %59’u şu anda al ve elinde tut yaklaşımını kullanıyor ya da kullanmayı planlıyor.

Ankette, kripto kışının başlangıcından bu yana dijital varlıklara yönelik mevcut duyarlılık ve görünüm hakkında bilgi edinmek için 140 kurumsal yatırımcıyla görüşüldü.

Elbette anket, Sam Bankman-Fried’in FTX ve Alameda şirketlerinin çöküşünden önce yapıldı.

Ortaklaşa iflas koruma başvurusunda bulunan firmalar, tüm piyasada bir dalgalanma etkisi yaşatarak daha fazla yayılma korkusuna yol açtı.

Yükseliş Bekleyenlerin Sayısı Az

Kripto paraya olan geniş inanca rağmen, Coinbase’in anketine katılan kurumsal yatırımcıların yalnızca %7.9’u önümüzdeki 12 ay içinde kripto fiyatlarının yükselmesini bekliyor.

Ayrıca, anket katılımcıları bir kripto ortağı seçerken mevzuata uygunluğa her şeyden önce değer verirken, bunu güvenlik ve güven takip etti.

FTX’in çöküşünün ardından, merkezi borsalar şeffaflık göstermek amacıyla rezervlerinin anlık görüntüsünü sunmak için çabaladı.

Kripto piyasaları, Terra ekosisteminin çöküşüyle ortaya çıkan ve yalnızca kripto para birimlerini değil NFT fiyatlarını da baskılayan gerilemeden hala kurtulamadı. Coinbase gibi kripto firmalarının hisse senetleri bile piyasa koşulları nedeniyle düştü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!