Dikkat: Bitcoin Madencileri Rekor Satışlar İle Gündemde! Bu Durum Fiyatı Nasıl Etkiler?

Özellikle 2017 sonu, 2018 yılının başlarından herkes kripto para madencilik sektörüne girme planları yapmıştır. Özellikle BTC fiyatlarının o dönemde rekor seviyelere ulaşması ve ağdaki madenci yoğunluğunun şuan olduğu kadar fazla olmaması kripto para madenciliğini cazip hale getiriyordu.

Ancak son 1 seneye ülkemizden yola çıkarak bakarsak; koronavirüs sebebiyle madencilik parçalarında çıkan sevkiyat sorunları, yükselen dolar kuru ve BTC fiyatının gerilemiş olması gibi birçok faktör ülkemizde madencilik yapanların fişleri çekmesine ve yeni madenci adaylarının da bu işten vazgeçmesine sebep olmuştu.

Tüm dünyada aslında benzer durumun görüldüğü son aylarda, bir de mayıs ayında gerçekleşen Bitcoin halving olayı (madenci ödüllerinin yarı oranda düşmesi) madencileri adet iflas noktasına getirmişti.

Ancak Bitcoin fiyatının son dönemde yükselmesiyle ellerindeki BTC’leri satış yolunu tercih eden madenciler rekor düzeyde satışları arttırdı. CryptoQuant verilerine göre madencilerin satışları son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Bu konu hakkında görüşlerini bildiren uzmanlar, son zamanlarda rekor seviyelere ulaşan BTC satışlarının piyasa için kısa vadede düşüşü tetikleyebileceğini hatta son günlerdeki gerilemelerin bu sebeple olabileceğini ifade etti. Bu boyutta rekor satışların en son fiyatın rekor seviyelere ulaştığı 2017 yılında göründüğüne değinen uzmanlar, o dönemdeki gibi fiyatta bir geri çekilme olabileceğini de sözlerine ekledi.

Her ne kadar bu geri çekilme geçmiş dönemdeki gibi sert bir şekilde beklenmese de, yatırımcıların dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!