Direxion, Ters Bitcoin ETF’si İçin SEC’e Yeniden Başvuru Yaptı!

Kaldıraçlı ETF’leri ile tanınan finansal ürünler sağlayıcısı Direxion, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin Strategy Bear ETF’si için yeniden başvuru yaptı.

Söz konusu ETF, Bitcoin fiyatının hareketlerinin tersi yönünde performans göstermeyi hedefliyor.

Direxion’ın Bu Hamlesi, Çarşamba Günü ProShares’in SEC’e Benzer Bir Başvuru Yapmasından Hemen Sonra Geldi

Direxion’ın bu hamlesi, Çarşamba günü ProShares’in benzer bir ürün için SEC’e başvuru yapmasının ardından geldi.

Bilindiği üzere ProShares tarihin ilk BTC vadeli işlemler ETF’si için SEC’den onay almıştı. Bu yüzden şirketin bu ETF’sinin de yetkili kurumdan onay alma olasılığının olduğu düşünülüyor.

Direxion’ın Bitcoin Strategy Bear ETF’si, BTC vadeli işlemler kontratları short pozisyonlarına aracılık etmeyi hedefliyor. Yani bu ETF, BTC fiyatının düşmesi durumunda iyi performans gösterecek.

Direxion’ın Kasım ayı başlarında yaptığı ETF başvurusu SEC’in isteğiyle şirket tarafından geri çekilmişti. O dönem bu gelişmeler için herhangi bir neden belirtilmemişti.

Bitcoin ETF onaylarının BTC’nin fiyat hareketini etkilediği biliniyor. Bununla birlikte söz konusu ETF başvurularının spot ETF’ler değil vadeli işlemler ETF’si olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

SEC geçtiğimiz dönemde BTC vadeli işlemler ETF’lerine onay vermesinin ardından diğer şirketlerin de aynı alandaki başvurularını birer birer kabul etmişti. ABD’de BTC İçin ETF ürünleri sürekli ertelense de Avrupa ve diğer ülkelerde halihazırda işlem görüyorlar.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!