Elon Musk, Bitcoin’i (BTC) Merkeziyetsiz Olmamakla Suçladı!

Elon Musk’ı kızdırdılar demiştik. Ne yazık ki Musk Bitcoin eleştirilerinin dozunu artırıyor. Musk’ın Bitcoin’e yönelik kurduğu olumsuz her bir cümle coinlerde bekleyen yatırımcılar için büyük kayıp anlamına geliyor.

Musk’ın Peter McCormack’a verdiği “DOGE” yanıtına bir yanıt da ChainLinkGod isimli yatırımcıdan geldi.

ChainLinkGod, DOGE’nin Bitcoin’e nazaran daha az düğüm sayısı olduğunu ve arzının büyük çoğunluğunun belirli bir grubun elinde tutulması nedeniyle merkezileştiğini ifade eden bir paylaşımda bulundu. ChainLinkGod, DOGE balinalarının malı boşaltması durumunda birçok insanın zarar edeceğini belirtti.

Buna yanıt veren Musk, “Bitcoin, bir avuç büyük madencilik şirketi tarafından kontrol edilen aslında oldukça merkezileştirilmiş bir yapıdır. Xinjiang’daki tek bir kömür madeni sular altında kalınca neredeyse bütün madencilik ölüyordu. Bitcoin hash oranı % 35 düştü. Bu size merkeziyetsiz mi geliyor?” dedi.

Musk devamında şu ifadeleri kullandı; “Hey kripto para birimi “uzmanları” PayPal’ı hiç duydunuz mu? Mümkün… belki… paranın nasıl çalıştığını sizi anladığınızdan daha iyi biliyorumdur.”

Musk’ın Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısını eleştirmesi sonrası Bitcoin 46.000$’ın altına geriledi. 45767$’dan gelen tepki ile alımlarıyla fiyat 46500$’ın üzerine çıksa da Musk’ın olumsuz açıklamalarına devam etmesi durumunda yeni dumpların gelebileceği ifade ediliyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (16)