Elon Musk’ın Anketi Tesla Hisselerini Düşürdü!

Her söylediği her yaptığı olay olan ünlü milyarder Elon Musk geçtiğimiz günlerde ilginç bir olaya daha imza attı.

Milyarderlere yönelik vergi tartışmaları sürerken Musk twitter’da “Dikkat edin, hiçbir yerden nakit maaş veya ikramiye almıyorum. Sadece hisse senedim var, bu yüzden şahsen vergi ödememin tek yolu hisse senedi satmak” demişti.

Milyarderler vergisine gönderme yapan ünlü milyarder Musk cumartesi günü twitter’da bir anket başlattı.

Musk takipçilerine “Son dönemde gerçekleşmemiş kazançların vergi kaçırmak olduğuna dair tartışmalar sürerken Tesla hisselerinin yüzde 10’unu satmayı öneriyorum. Siz destekliyor musunuz?” diye sorarak takipçilerinden bir karar vermelerini istedi.

Twitterde 3.519.252 kişinin katıldığı anket sonlandı. Ankete katılanların %58’i hisselerin satılması yönünde “evet” oyu kullandı.

Anket Sonrası Tesla Hisseleri Düştü!

Anketin başlaması ile Tesla hisselerde olması beklenen düşüş gerçekleşti. Tesla hisseleri ABD piyasaları açılmamasına rağmen kripto para borsalarında düşüş yaşadı.

Anket sonrası FTX borsasında Tesla’nın tokenleştirilmiş hisse senetleri Cuma günkü gerçekleşen kapanışa göre %7’lik bir düşüş kaydetti.

Anketten çıkan sonuca uyacağını söyleyen Musk, hisse satışı ile eline geçen para ile ne yapacağını henüz açıklamadı.

Milyarderler Vergisi Nedir?

ABD’deki mevcut vergi yasasına göre, hisse senetleri gibi varlıklar yalnızca satıldıkları zaman vergilendiriliyor.

Bu yüzden ABD Senatosu’nun Demokrat üyeleri, ülkedeki milyarderlerin sahip oldukları hisse senetleri ve diğer varlıklar üzerinden satım gerçekleşmese de vergi ödemelerini öngören “milyarderler vergisini” önerdi.

700 milyarderi etkileyecek olan öneri kabul edilirse dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk da büyük vergilendirmeyle karşı karşıya kalacak.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!