Ethereum 1500 Dolar Psikolojik Sınırını Aşıp Üzerinde Kalıcı Olabilecek Mi? ETH Analizi

Eylül ayının ortalarında Ethereum (ETH) nihayet uzun zamandır beklenen birleşmesini gerçekleştirdi ve bu da onu bir iş kanıtı (PoW) konsensüs mekanizmasından bir hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasına dönüştürdü.

Ethereum’da (ETH) Yüzde 10’luk Yükseliş Hareketi Görüldü

Madencilik faaliyetlerinin durdurulmasından bu yana, günlük ETH miktarı %90 oranında azaldı, ancak Ethereum’un fiyatı henüz olumlu bir tepki vermemişti.

Ethereum Perşembe günü 1.270 dolara kadar düştü ve Cuma gününe kadar düşmeye devam ederek hızlı bir toparlanma göstermeden önce 1.254 dolara ulaştı.

ETH’nin fiyatı iki gün daha yükseliş eğiliminde kaldı ve düşüşe geçmeden önce 24 Ekim’de 1.370 dolara ulaştı.

Önemli balina transferleri, ETH fiyatının 18 Ekim’deki en yüksek seviyesi olan 1.342 dolardan istikrarlı bir şekilde düşmesiyle gerçekleşti.

Bu aşamada Ethereum için en önemli seviye psikolojik direnç olan 1500 dolar olacaktır. Eğer bu seviye üzerinde bir kalıcılık sağlanırsa 1560 dolar seviyesinin en önemli direnç ve hedef seviyesi olduğu görülüyor.

Yine destek seviyeleri ise bu aşamada 1480, 1420, 1370 ve 1337 dolar seviyeleri. Bu seviyelerin de kaybedilmesiyle en önemli seviye alttaki yeşil trend çizgisi olarak görülüyor.

Ethereum Kurumsalların da Dikkatini Çekiyor

4.5 trilyon dolarlık bir varlık yönetimi firması olan Fidelity de yatırımlarına Bitcoin ile başladı ve şimdi Ethereum‘a odaklanıyor.

Fidelity, müşterilerine gönderdiği bir e-postada, “Kurumsal Ethereum özelliklerinin 28 Ekim 2022’de Fidelity Dijital Varlıklar platformuna geleceğini” duyurmuştu.

Bugün ise Bitcoin’in 20.000 doları zorlamasıyla yüzde 10‘a yakın bir yükseliş göstererek 1500 dolar seviyesini aşmayı başardı.

Bitcoin ve Ethereum’daki bu yükselişin ABD dolar endeksindeki (DXY) gerilemeye bağlı olduğu düşünülüyor. DXY şu sıralar 110.960 seviyelerinde aşağı yönlü eğilim gösteriyor.

110.000 seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde Ethereum’da yukarı yönlü kuvvetli bir sıçramaya zemin hazırlayabilir.

Bitcoin’de son yükseliş hareketiyle birlikte 20.000 dolar psikolojik sınırını aşmaya çalışıyor. 20.000 dolar üzerinde tutunması halinde kripto para yatırımcılarındaki genel kanı yıl sonuna kadar 25.000 dolar hareketinin gelmesinin zor olmayacağı yönünde.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!