Ethereum Alev Alev! Dakikada 6 ETH Buharlaşıyor!

Ethereum’a geçtiğimiz aylarda gelen EIP 1559 güncelleştirmesi sonrası yanan ETH miktarlarında ciddi artışlar olduğunu görüyoruz. Ethereum üzerindeki enflasyonist baskıları ortadan kaldıran bu güncelleştirme sonrası şimdiye kadar 892,775 Ethereum yakıldı.

Bu ETH’lerin bugünkü değeri yaklaşık 4.3 milyar dolar. Dakikada yakılan ETH miktarı ise 6 ETH.

Kaynak: ultrasound.money

Uzmanlar Ethereum yakım hızının bu şekilde devam etmesi durumunda, yüksek talebe bağlı olarak fiyatın yükseliş ivmesinin artacağını belirtiyor.

Yakım mekanizması Ethereum üzerindeki enflasyonist baskıları azaltırken, yakım oranlarının bu denli yüksek olmasında NFT’lerin payının büyük olduğunu görüyoruz.

Zira en çok yakımın NFT ticaret pazarı  OpenSea kanadından geldiğini gözlemliyoruz. OpenSea işlemleri aracılığıyla şimdiye kadar 100.900 ETH yakıldı. Bu da yaklaşık 480 milyon dolara tekabül ediyor. OpenSea’nin yakılan ETH’lerdeki payının %10’un üzerinde olduğunu görüyoruz. Bunu ETH transferleri ve Uniswap işlemleri takip ediyor.

Kaynak: ultrasound.money

Haber saatimiz itibariyle 4733$’dan işlem gören Ethereum 2 Kasım tarihli analizimizde belirttiğimiz 5900$ hedefine doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!