Ethereum Uzmanından İddia: “Önümüzdeki Yaz Bu Altcoinlerin Altın Çağı Olacak”

Tanınmış bir kripto para analisti ve Ethereum tutkunu olan Anthony Sassano, Twitter’da katman 2 çözümlerinin geleceğine ilişkin boğa lehine görüşünü paylaştı.

Sassano, önümüzdeki yıl katman 2 altcoinlerin popülaritesinde ve inovasyonunda bir artışa katkıda bulunacak çeşitli faktörler olduğuna inanıyor.

Katman 2 çözümleri, Ethereum blok zincirinin üzerinde çalışan ve ölçeklenebilirliğini, hızını ve verimliliğini artırmayı amaçlayan protokollerdir. Katman 2 çözümlerine örnek olarak rollup’lar, yan zincirler ve state kanalları verilebilir.

Sassano, 2024 yılında bir “katman 2 yazı” göreceğimizi düşünmesinin beş nedenini sıraladı:

  • Ana zincirde daha az veri kullanmalarına izin vererek rollup işlemlerinin gaz ücretlerini azaltacak bir öneri olan EIP4844’ün uygulanması.
  • Merkeziyetsiz uygulamalara (dApps) erişim için basit ve kullanıcı dostu bir arayüz sunarak Ethereum’un kitlesel olarak benimsenmesini sağlayacak bir platform olan Base mainnet’in Coinbase tarafından lansmanı.
  • Hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için daha iyi kullanıcı deneyimi, daha hızlı para çekme, daha fazla güvenlik ve daha fazla özellik gibi rollup’ların sürekli iyileştirilmesi.
  • Katman 2 protokolleri üzerinde merkezi olmayan finans (DeFi), sanal dünyalar, gerçek dünya varlıkları ve daha fazlası gibi yeni ve yenilikçi dApp’lerin ortaya çıkması.
  • Kendi sezgilerine dayanarak 2024 yılında kripto para piyasasının potansiyel toparlanması.

Sassano, yaklaşan katman 2 yazını, merkeziyetsiz finans uygulamalarının Ethereum’da popülerlik ve değer patlaması yaşadığı 2020 DeFi yazına benzetti. Her iki olayın da temellerinin sırasıyla 2018/2019 ve 2022/2023 ayı piyasaları sırasında atıldığını iddia etti.

Katman 2 altcoinlerine örnek vermek gerekirse bunlar arasında MATIC, ARB, OP, henüz piyasaya sürülmemiş STARK ve ZkSync gösterilebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!