Exmo’dan Çalınan XRP ve ZEC’ler Başka Borsaya Aktarılıp Çekildi

Polonya Bitfinex

21 aralık günü Birleşik Kırallık merkezli popüler kripto para borsası Exmo’nun, hacklendiğini duyurmuştuk.

Kripto para borsası Exmo’nun iş geliştirme yöneticisi Maria Stankevich borsanın büyük bir varlığa sahip olduğunu, siber saldırganların sisteme sızdığının kesin olarak teyit edildiğini ve Londra polis birimlerine acil olarak bilgi verildiğini ve soruşturma başlatıldığını doğrulamıştı.

Yapılan incelemerden sonra bilgisayar korsanlarının Exmo’dan çaldıkları 4 milyon dolarlık kripto parayı bir başka kripto para borsası Poloniex aracılığıyla çektikleri ortaya çıktı. Exmo yöneticileri yaptıkları açıklamada, çalınan fonlar Poloniex aracılığıyla çekildiği için, varlıkların 4 milyon dolara kadar olan kısmının kurtarılamayacağını belirti.

Poloniex olayı doğruladı ancak kendi kabahatleri olmadığını açıkladı. Exmo ekibinden bilgileri alır almaz, korsanların kullandığı iki hesap tespit ettiklerini aktaran Poloniex yetkilileri, hesapları dondurduklarını ancak varlıkların kendilerine bilgi gelmeden saatler önce çekildiğini tespit ettiklerini aktardı.

Bilgisayar korsanlarının yaklaşık 1 milyon dolar XRP, ve 2.8 milyon dolar ZEC’i Poloniex aracılığıyla çektiği biliniyor.

Yaşanan kayıplardan yatırımcıların hesaplarının etkilenmesi durumunda yatırımcıların endişe etmemesini, yatırımcıların ‘tüm zararının karşılanacağını‘ açıklayan yetkililer, 25-26 Aralık tarihlerinden Borsa’nın yeniden aktif olabileceğini ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!