FED Piyasayı Paraya Boğmaya Çalışıyor, Etki İse Yerinde Sayıyor

ABD’de alınan 5 trilyon doların üzerindeki parasal kararlara rağmen henüz dolar kurunun yükselişi durdurulamıyor. FED, piyasaya pompaladığı paralar sayesinde ekonomik krizi engellemek, daha büyük krizlerin önüne geçmek isterken, bir tarafta ise ciddi kaygılar rol oynuyor.

ABD’nin en büyük kurumlarından birisi olan FED’in bu konuda aldığı kararlar piyasada borsaların düşmesini engellemezken, aynı zamanda kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, altın fiyatlarının beklenmedik düşüşü ve petrol fiyatlarının düşmesine bağlı yaşanan kayıpları engellemekte herhangi bir faydası olmadı.

FED aynı zamanda aldığı kararlar ile ABD ekonomisinde ve dünya ekonomisinde yaşanacak olası zararları engellemek isterken, bu kararların kısa süre içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gerekebileceği, Fransa gibi ekonomilerde ciddi açıkların olabileceği gündeme gelmeye başladı.

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş devam ederken bu dönemde yatırımcılar en çok döviz kurlarına güveniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!