Fransa Merkez Bankası Başkanı Yaptığı Konuşmasında Kripto Paralara Değindi!

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, Bitcoin ve kripto para piyasasında son dönemde yaşanan ve büyük düşüşlerle konu olan olayların, insanları dijital para birimlerinden ziyade bankalara güvenmeye ittiğini öne sürdü.

“Vatandaşlar Kripto Paralar Yerine Bankalara Güveniyor”

Dünya Ekonomik Forumu’nda 26 Haziran’da düzenlenen bir oturumda konuşan Villeroy, yaşanan bu değişimin “kripto paraların güveni teşvik etmeyen yapılarıyla” ilgili olabileceğini söyledi.

Villeroy’a göre sonuç olarak vatandaşlar merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) gibi güven tabanlı ürünlere ilgi gösterebileceğini belirtti.

Fransa Merkez Bankası başkanına göre, kripto paraların arkasında bunların değerinden sorumlu hiç kimse olmadığı için bu paralar güvenilmezler. Bu doğrultuda Villeroy, güven sorunlarının CBDC’lerin gelişimini hızlandıracağını kaydetti.

Küresel Yüksek Enflasyona Rağmen Bankalara Olan Güven Sürüyor

İlginç bir şekilde Villeroy, çoğu merkez bankasının hızla yükselen enflasyondan sorumlu tutulmasına rağmen bankalara olan güvenin devam ettiğini belirtti.

Oturum sırasında Villeroy, CBDC’lerin tasarlanmasında merkez bankaları ve özel sektörün birlikte çalışmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bankaların güveni garanti etmesini, özel sektörün ise çok ihtiyaç duyulan teknolojiyi sağlamasını önerdi.

Başkan daha önce Bitcoin’i yenilikçi teknolojiyi tanıttığı için takdir etmiş, ancak kurumu kripto para birimlerine karşı şüpheci bir yaklaşım sergilemişti.

Yatırımcıların kripto varlıklara karşı güvenlerinde azalmaya sebep olan etkenlerin başında Mayıs ayında yaşanan LUNA çöküşü geliyor. Bu çöküş ile birlikte piyasadan 40 milyar dolarlık bir ekosistem silinmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!