FTX CEO’su SBF’nin En Yakınındaki İsim Suçunu Kabul Etti: SEC ve CFTC de Müdahil Oldu!

Eski FTX mühendislik başkanı Nishad Singh, şirketin çöküşüyle ilgili dolandırıcılık ve seçim kampanyası finansmanı suçlamalarını kabul etti.

Singh, Salı günü savunma duruşması için Manhattan federal mahkemesine çıktı. Singh, FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in suçunu kabul eden üçüncü yakın ortağı oldu.

SEC ve CFTC’de Eski FTX Yöneticisi Nishad Singh’e Dava Açtı

Buna ek olarak mahkeme belgelerine göre SEC ve CFTC, FTX’in eski mühendislik başkanı Nishad Singh aleyhine hukuk davası açtı.

Singh, CFTC davasında mahkeme onayına tabi olmak üzere bir rıza emri imzaladı.

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams, “Bugünkü suç itirafı, FTX’teki suçların kapsam ve sonuç bakımından çok büyük olduğunun bir kez daha altını çiziyor” dedi:

“Milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılıkla finans piyasalarımızı sarstılar. Ve on milyonlarca dolarlık yasadışı seçim kampanyası katkılarıyla siyasetimizi yozlaştırdılar. Bu suçlar hızlı ve kesin bir adalet gerektiriyor ve New York Güney Bölgesi’nde aradığımız da tam olarak bu.”

Bankman-Fried’in diğer iki eski üst düzey ortağı Gary Wang ve Caroline Ellison geçen yıl FTX ve Alameda Research’teki rolleriyle ilgili suçlamaları kabul etmişlerdi ve savcılarla birlikte çalışıyorlar.

Singh Alameda’ya 2017 yılında katıldı ve FTX’in dayandığı yazılımın yazılmasına yardımcı oldu. Ayrıca Bankman-Fried ile yakın bir kişisel ilişkisi vardı ve Bahamalar’daki bir çatı katında onunla birlikte yaşıyordu.

Geçtiğimiz hafta Bankman-Fried aleyhine sunulan revize edilmiş bir iddianamede savcılar, siyasi bağışlar yoluyla kripto para birimi düzenlemesini etkilemek için bir dolandırıcılık girişimi olduğunu iddia etmişlerdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!