Goldman Sachs’tan Bir Yıllık Türk Lirası Tahmini

Goldman Sachs uzmanları yaptıkları son açıklamada Türk lirası ve dolarla ilgili öngörülerini açıkladı. Türk lirasının ABD doları karşısındaki değer kaybının süreceğini düşünen uzmanlar; 3, 6 ve 12 aylık tahminlerini 7.75, 8 ve 8.25 şeklinde sıraladı. Söz konusu rakamlarda daha önceki dolar-lira bazındaki öngörüsü 7, 7.50 ve 8 olan bankanın gözle görülür bir artış öngörmesi TL-dolar endeksindeki risklerin yukarı yönlü hareket ettiğini gösteriyor.

Öte yandan dolar karşısında %4’lük bir değer kaybı yaşayan Türk lirası 2020’nin başından bu yana %20’lik bir kayıp yaşamış durumda. Cuma günkü kapanış fiyatında 7.28’i gören TL-dolardaki düşüş Merkez Bankasının yaşanan volatiliteyi engelleme yönünde tedbirler alacağını açıklaması ile bir nebze toparlandı. Haberimizin yazıldığı an itibarı ile 1 Türk lirası 7.28 dolardan işlem görüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!