Hackerlar Yine Bir DeFi Platformunu Hedef Aldı! Binlerce Dolarlık Ethereum (ETH) Çalındı!

AirDAO ekibi yaptığı açıklamayla, AMB/ETH Uniswap havuzundan 35,2 milyon AMB token ve 125,51 ETH tutarında önemli bir hırsızlığın tespit edildiğini duyurdu.

AirDAO’da Büyük Hırsızlık: 35,2 milyon AMB Token ve 125,51 ETH Çalındı

Ekip, faili yakalamak ve çalınan varlıkları geri almak için borsalar ve ilgili makamlarla işbirliği yaparak hızla harekete geçti.

Hackerın kimliği hala belirsizliğini koruyor, ancak AirDAO hızlı bir çözüm umuduyla cesur bir teklifte bulundu.

Ekip tarafından yapılan açıklamada, hackerın fonları derhal iade etmesi halinde, %10’luk bir beyaz şapka hackleme ücreti verileceği bildirildi. Bununla birlikte, işbirliği yapılmazsa, ekip kolluk kuvvetlerini dahil etme niyetlerini teyit etti.

Failin cüzdan adresi 0xFD1754f6Cb9DA53c6F26E3E2eE3DE875CC11C7AA olarak açıklandı. Hacker’ın, AirDAO’nun güvenilir bir ortağından geliyormuş gibi görünen bir e-postadaki kötü amaçlı ekleri kullanarak sofistike bir sosyal mühendislik dolandırıcılığı yoluyla likidite havuzuna erişim sağladığı ortaya çıktı.

Bu olayın yalnızca likidite havuzunu kapsadığını ve AirDAO blok zincirindeki ya da bağlı borsalardaki kullanıcıların fonları üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını belirtmek önemlidir.

AirDAO ekibi, ek bilgiler ortaya çıktıkça topluluğu soruşturmalarının ilerleyişi hakkında bilgilendirmeyi sağlayacağını açıkladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!