Haftalık Kapanış Beklenirken Bitcoin’de Son Durum Ne? Ayı Mı? Boğa Mı?

FED’den gelen açıklamalar ve Afrika varyantının etkisi ile küresel piyasalarda yaşanan tedirginlik kripto para piyasalarına da yansıdı. Riskli ürünlerden kaçış, Bitcoin ve altcoinlerdeki satışların artmasına neden olurken, kayıplar ciddi boyutlara ulaştı.

Zincir içi veriler kısmına baktığımızda, Bitcoin’in hala kendi zirvesine ulaşamadığını ve fiyatın aşırı ısınma bölgelerine girmeden soğumaya geçtiğini gözlemliyoruz. Bu orta ve uzun vadeye ilişkin beklentilerimizi korumamıza neden olsa da yaşanan son düşüşün bazı teknik göstergelerin negatif bölgeye geçtiği gerçeğini değiştirmiyor.

Temmuz ayından gelen yükselen trendin kırılması, bazı yatırımcıların risk iştahını kapatırken, son düşüş ile birlikte önemli ortalamaların da altına indiğimizi görüyoruz.

Bu noktada Nisan çöküşü ve Temmuz rallisi sonrası takip ettiğimiz haftalık MA20’nin yeniden altına inmemiz negatif bir veri olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin  rallilerinde haftalık ma20’nin önemini anlamak için 13 haziran tarihli şu haberimizi okuyabilirsiniz.

Bitcoin ve altcoinlerdeki risk iştahının yükselmesi için yeniden haftalık ma20’nin üzerine çıkmamız gerekecek. Şayet fiyat haftalık ma20’nin üzerinde kalabilirse, o takdirde yeni ralli için iyi bir alım fırsatı olabilir. Haftalık ma20 altında kaldığımız sürece, yeniden alt desteklere inebiliriz.

Önümüzdeki haftalarda bu seviye üzerine hızlıca çıkarsak, bu hafta yaşanan düşüşler ayı tuzağı olarak kalacaktır.

Haftalık ma20 şu sıralar 51600$’dan, haftalık ma50 ise 46912$’dan geçiyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!