Honduras, “Bitcoin Vadisi” Adını Verdiği Bölgede BTC İle Ödemeleri Denemeye Başladı!

Reuters’ın haberine göre, Honduras’ın turistik bölgesi Santa Lucia’da ülkenin dijital para akımına girmesini teşvik eden bir proje olan “Bitcoin Vadisi” sayesinde insanlar kripto paralar ile slushie isimli içecek için ödeme yapabiliyor.

Başkent Tegucigalpa’ya 20 dakika uzaklıktaki bu küçük dağ kasabası bir Bitcoin şehri haline geldi.

Santa Lucia’daki büyük ve küçük işletmelerin sahipleri, daha fazla turist çekmeyi umarak kripto para birimlerini ödeme olarak kullanmaya başladı.

Honduras’ın Santa Lucia Bölgesi, Turist Çekmek İçin Bitcoin Ödemelerini Denemeye Başladı

Los Robles alışveriş merkezinin yöneticisi Cesar Andino, konuyla ilgili olarak “Daha fazla fırsat yaşatacak ve bu para birimini kullanmak isteyen daha fazla insanı çekecek” dedi.

“Bitcoin Vadisi” projesi, başlangıçta 60 işletmenin eğitim almasını ve ürün ve hizmetlerini pazarlamak için kripto para birimlerini benimsemesini hedefliyor ve bu uygulamaları daha fazla işletmeye ve yakın bölgelere yaymayı umuyor.

Girişim Blockchain Honduras organizasyonu, Guatemala kripto para borsası birliği Coincaex, Honduras Teknoloji Üniversitesi ve Santa Lucia belediyesi tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Honduras Teknoloji Üniversitesi’nde profesör olan Ruben Carbajal Velazquez, “Santa Lucia toplumu kripto para birimlerini kullanmak ve yönetmek, bunları bölgedeki farklı işletmelerde uygulamak ve kripto turizmi oluşturmak için eğitilecek” dedi.

Bazı Latin Amerika ülkeleri kripto paraların potansiyelleri hakkında araştırmalar yaparken tabii ki de bazı riskler de bulunuyor.

2021 yılında, Orta Amerika ülkesi El Salvador, BTC’yi resmi para birimi olarak kabul etmişti.

Orta Amerika ülkesinin BTC üzerine yaptığı yatırım, kripto piyasasındaki gerileme nedeniyle sekteye uğradı. Ülkenin kamuya açıklanan 105 milyon dolarlık BTC varlıkları şu anda yaklaşık 57 milyon dolar değerinde.

Blockchain Honduras organizasyonunun kurucusu Leonardo Paguada, volatiliteyle başa çıkmak için “Bitcoin Vadisi”nin “tüccarların yerel para biriminde anında ödeme almasını sağlayarak kripto para birimlerindeki dalgalanma risklerini ortadan kaldıracağını” söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!