İngiltere Kaçak Kripto ATM’lerine Savaş Açtı!

Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi (FCA), başkent Londra’nın doğu kesiminde kümelenen kaçak kripto para ATM’leri için bir kez daha harekete geçti. Kolluk kuvvetleri geçtiğimiz ay bir başka bölgede operasyon gerçekleştirmişti.

İngiltere’nin mali düzenleme kurumu FCA, internet sitesinde yaptığı paylaşım ile kayıt dışı kripto işletmelerini tespit etmek için Doğu Londra’da sıkı denetime başladığını duyurdu.

Şehir polisi ile ortak operasyon yürütmeyi planlayan finansal düzenleyici, hukuki işlem yapmadan önce kanıt toplayacağını belirtti. FCA yöneticilerinden Mark Steward basına şu sözleri söyledi:

“Yeni operasyon ile geçen ay Leeds’te yaptığımız uygulamanın ardından Birleşik Krallık’taki kayıt dışı kripto oluşumlarını tespit ettikten sonra taviz vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

FCA, yayınladığı basın bülteninde kaçak kripto ATM’lerine karşı operasyon planlaması için Ulusal Ekonomik Suç Merkezi ile sıkı bir işbirliği yapacağını belirtti.

Ülkedeki kripto faaliyetlerini düzenleyen devlet kurumu, şirket ve oluşumların kendilerinden lisans almasını zorunlu kılıyor. FCA ülkedeki kripto ATM makinelerini “kara para aklama” endişesi nedeniyle Mart 2022’de yasadışı ilan etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!