İngiltere’den Binance’in Yeni Ürününe Yönelik Tehdit: Lisansınızı İptal Ederiz

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, dün yaptığı açıklamada yeni bir hizmetini duyurdu. Binance’in Bifinity isimli platformu direkt olarak itibari para-kripto para transferlerini mümkün kılacak. Bunun için Eqonex isimli platform ile de anlaşan Binance, İngiltere engelini ise henüz aşamadı.

Bifinity’nin Ömrü Kısa Sürebilir

Binance, yaptığı ortaklık kapsamında Eqonex üzerinde belli haklara sahip olsa da FCA bunun yasalara uygun olmadığını aktardı. FCA’ya göre Binance, regülasyonları bu şekilde aşmaya çalışıyor ve yakında hem Binance Markets Limited’in hem de Eqonex’in üst şirketi olan Digivault‘un lisansı iptal edilebilir. FCA, Binance Group isimli bu yeni oluşumdan hiçbir kişi veya kurumun İngiltere içerisinde regüle edilen hizmet vermek için lisansa sahip olmadığını ifade etti.

Binance Markets Limited şirketinin de FCA’in yazılı izni olmadan yeni hizmet veremeyeceğini belirten regülatör, durumu yüksek riskli olarak görüyor. FCA, bunun devam etmesi durumunda kara para aklanmasının önlenmesi regülasyonları kapsamında Binance Bifinity’nin lisansını iptal edebilir.

Bifinity’nin özellikle 50’den fazla kripto para birimini ve VISA ile Mastercard gibi itibari para yöntemlerini destekleyeceği aktarılmıştı. Geleneksel finans ile dijital finans dünyasını bir araya getirmeyi planlayan bu oluşum, ne yazık ki şu an için FCA engeline takılmış gibi gözüküyor. Binance ise henüz bu iddialara yanıt vermedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!