İsviçreli Devlet Şirketinden Sürpriz Kripto Para Adımı Geldi!

İsviçre posta hizmeti, kullanıcılardan gelen taleplerin artmasıyla birlikte bankacılık kolu PostFinance aracılığı ile bir kripto para alım satım ve depolama ürününü piyasaya sürme planlarını açıkladı.

İsviçreli Şirketin Kripto Para Hizmeti En Geç 2024 Yılında Hayata Geçecek

Swiss Info’nun bildirdiğine göre, en geç 2024 yılına kadar kullanıma sunulması beklenen hizmet, bankanın diğer kripto ürünlerinden bağımsız olacak ve ülke için bir ilki ifade edecek.

Kuruluşa göre, Bitcoin gibi varlıkların Kasım 2021’de yaşanan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.800 dolardan neredeyse %70 oranında değer kaybetmesine rağmen kripto para alanına giriş yapma ihtiyacı bulunuyor.

PostFinance bireysel bankacılık başkanı Sandra Lienhart yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Müşterilerimiz kendi bankaları aracılığıyla bu piyasaya doğrudan erişim istiyor. Son 18 ayda kripto varlıkların artan kurumsallaşması göz önüne alındığında, bu piyasaya girmek için ideal bir zaman.”

Yeni hizmet öncelikle kripto varlıkların alım satımını ve saklanmasını içerecek ve diğer ortaklarla görüşmeler devam edecek.

PostFinance, JPMorgan Goldman Sachs, Citibank ve Fidelity gibi önde gelen küresel kredi kuruluşlarına katılarak çeşitli kripto ürünleri sunacak.

Özellikle bazı önde gelen İsviçre bankaları, sektörün net düzenlemelere sahip olmamasını ve farklı varlıkların spekülatif doğasını gerekçe göstererek kripto para birimlerine girme konusunda temkinli olduklarını ifade etmişlerdi.

Ayrıca, devlete ait bir banka olan PostFinance, farklı ürünler aracılığıyla kripto varlıklara giderek daha fazla müdahil oluyor. Örneğin, PostFinance şu anda dijital uygulaması Yuh aracılığıyla müşterilere kripto erişimi sunuyor.

Uygulama, ilk piyasaya sürüldüğünde Bitcoin de dahil olmak üzere 13 kripto para birimini destekleyerek müşterilerin ödeme yapmasına, birikim yapmasına ya da çeşitli varlıklara yatırım yapmasına olanak tanıyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!