Japonya Merkez Bankası Başkanı Bitcoin Hakkında Konuştu!

Bitcoin’de yaşanan sert düşüşler sonrası bir koro halinde uyarılar ve açıklamalar gelmeye başladı. Bitcoin’i kötüleme kervanına en son Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda katıldı.

Perşembe günü katıldığı bir röportajda Bitcoin ve kripto paralar hakkında konuşan Kuroda, “işlemlerin çoğu spekülatif ve volatilite olağanüstü yüksek” dedi.

Bitcoin’in bir değişim aracı olarak misyonunu yerine getiremediğine de değinen başkan “Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanımı oldukça sınırlı” dedi.

Bitcoin’i Neden Sevmiyorlar?

Merkez Bankası Başkanları Bitcoin’i kendilerine rakip olarak gördükleri için sevmiyor olabilirler. Zira Bitcoin ülkelerin kontrolünde olan tüm rezerv para birimlerine tepki olarak doğmuş bir para birimidir. Ülkeler Bitcoin’i yasaklamanın bir yolu olmadığının farkındalar. Ancak kendi finansal sistemlerini tehdit eden bu devrimi engellemenin de bir yolunu arıyorlar.

FED Başkanı Jerome Powell, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Avrupa Merkez Bankasının üst düzey yöneticileri her fırsatta Bitcoin’i kötülemeye devam ediyor. Eleştirilerin genel olarak Bitcoin’in piyasa oynaklığı üzerine kurulu olduğu görülüyor.

Uzmanlar Bitcoin’in henüz erken aşamalarında olduğumuzu, olgunlaşmakta olan bir para biriminin bu derece oynak olmasının kabul edilebilir olduğunu ifade ediyor. Bitcoin’in benimsenme ve kabullenme hızı arttıkça volatilitenin de azalması bekleniyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (20)

  • Bitcoin kimsenin tekelinde değildir. BİTCOİN BİR JAPON YAZILIMCI KAR GÜTMEDEN Dünya ya armağan Etmiştir. Merkez Bankaları Hükümetlerin olabilir ama tüm dünyanın parasını basan kişiler siyonistlerdir. Dünya yı yöneten beş 5 ailenin elinde. (Rockefeller ailesi) Usa Dolarını, Türk Lirasını Kağıt olarak bu aile basar. Madeni parayı bizim darphane basar. Kagıt paranın üstüne bakın ne yazıyor(Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası diye yazar ) Demir paraya bakın ne yazıyor (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) Aradaki farkı anladınız mı? BİTCOİN madenciler üretir. 1 bitcoin üretilmesi zordur. Kimse kıramaz kodunu

  • Coinlerin resimlerine bakınca ne tatlı diyorsun insanın alası geliyor bide aynı madeni para sanki altın gümüş imajı var ama temelinde hiçbir şey yok günlük çok büyük hacimlerde el değiştirme var alan ve satanlar bile bir varlık değil günlük fiyatlardan kar elde etme peşinde , coinlere ben şöyle diyorum sanal borsadan başka hicbirsey değil sanal grafik hareketlerinden kar elde ettiklerini sanıyorlar ama büyük bir kumar oynadıklarının farkında değil çoğu kişi .
    Millet yok devletler engellemek istiyor falan diye coinleri büyütmeye çalışıyorlar hepside para ile işlem görüyor güzelde reklam yapılıyor tabiki , devletlerin isteyip yapamadığı bireysel tasarruf artışı ne güzel ama sonu kötüye giderse infiale neden oluyor bu sisteme güven sorunu çıkarsa birçok kişi batar gider küçük sermaye büyük sistemde korumaz kalıyor devlet onun peşinde borsada bile bir kağıda hacim ani artarsa yasak gelir küçük yatirimciyi korumak için vs zaman gösterecek bence kumardan uzak durun arkadaşlar

    • Aman devletler kimseyi korumasın kardeş. Küçük yatırımcı batıyorsa batsın çıkıyorsa çıksın kimene.... Bırakın insanların akıllarıyla oynamayı. Eminim paran varsa seninde coinin var. Ama burda hangi amaçla bunları yazıyorsunuz anlamıyorum. Allahini seversen hangi devlet parası olmayanı korumuş hangi devlet denge sağlamış. En fazla 1 yada 2 devlet vardır. Onlarında ya nüfusu azdır. Diyeceğim evet manipülasyon var ama bunu devlet adamları çok güzel yapıyor. Düşürüp düşürüp coin alıyorlar. İnsanları korkutup algı yapıp sizin gibi fikir beyan edenler oldumu zararda işlem kapatıyorlar. Hep kaybedenler söyleniyor ya kazananlar...

  • 4.sanayi devrimini halen hazmedemediler merkezsiyetsiz olmasi bence cok daha iyi
    Yazilacak cok sey varda valla erindim.

  • Yazılımsal tabanı net ve belli olmayan bir sistemin kimin elinde nasıl yönetildiği açıkken ve kaybedenler ile kazananların oyunu hâline gelmişken güvenmek konusunda kişilerin temkinli olması en iyisidir. Umarak kazanç elde etmeyi beklemek heleki kişilerin elinde değer yapısı değişen birimler için kumar oynamakla eş değer. Bir gün varken bir gün yok olabilirler . Dikkat etmek bireysel gorevimizdir

  • İnsanlara gölge etmeyin pis politikacılar. İnsanlar btc ye yönelince rantınız kesildi dimi eşek suratlilar.