Joe Biden’ın Kripto Para Emri Bitcoin’i (BTC) Bitirebilir Dedi, Nedenlerini Açıkladı!

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz hafta kripto para birimleri ile ilgili bir yürütme emri imzaladı.

Biden’ın yürütme emri kripto para endüstrisindeki isimler tarafından memnuniyetle karşılanarak bunun kripto para birimleri için iyiye işaret olduğu değerlendirilmişti.

“ABD Bitcoin’i (BTC) Devre Dışı Bırakmaya Hazırlanıyor!”

Olumlu yorumlar karşısında bazı uzmanlar ise Biden’ın yürütme emrinin aslında dijital dolar çıkarma hazırlığında olan ABD’nin Bitcoin’i devre dışı bırakmak için bir hamle olduğunu düşünüyor.

Bank of America eski araştırma direktörü David Woo, Joe Biden’ın yürütme emrinin yanlış yorumlandığını aslında ABD Hazine Bakanlığı’nın Bitcoin’i devre dışı bırakmaya ve bir dijital dolar çıkarmaya hazırlandığını söyledi.

ABD’nin dijital dolar çıkarma hareketinin Bitcoin için olumsuz bir adım olduğuna dikkat çeken Woo, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Her merkez bankası kendi dijital parasını çıkardığında Bitcoin’e ne için ihtiyacımız olacak, bir rakibe neden ihtiyacımız var?’ sorularını sormaya başlayacaklar.

Bu bağlamda Bitcoin için şu anda öne sürebileceğiniz tüm pozitif argümanlar yakında yok olacak.”

Biden’ın yürütme emrini değerlendiren Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde ABD’nin kripto paralar ile ilgili çalışmalar yapmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • İnsanlar Bitcoin merkeziyetsiz olduğu için talep gösteriyor. Digital dolar dediğin bal gibi bir Merkeze bay olacak.

  • Serkan gültekin utanmıyonmu bitcoinin çıkacağı zaman ters köşe yapan haber yapmaya ayıp lan insan olun insan