Kaliforniya Valisi Kripto Para Karşıtı Yasayı Veto Etti! İşte Gönderdiği Mesaj

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, New York’taki “BitLicense” benzeri olarak adlandırılan muhtemel bir kripto para lisans ve regülasyon yasa tasarısını veto etti.

Meclis Üyesi Tim Grayson tarafından desteklenen Assembly Bill 2269, kripto para işlemlerini kolaylaştırmayı uman herkes için bir lisans rejimi oluşturacak ve bunu para iletimlerinin şu anda Money Transmission Act tarafından denetlenmesine benzetecekti.

Kaliforniya Valisi, Kripto Para Yasasını Veto Etmesinin Ardından Bir Mesaj Yayınladı

Newsom vetosunu açıklayan mesajında şunları söyledi:

“4 Mayıs 2022 tarihinde, Kaliforniya’yı hem sorumlu inovasyonu teşvik eden hem de dijital varlık finansal hizmetlerini ve ürünlerini kullanan tüketicileri koruyan şeffaf bir düzenleyici ortam oluşturan ilk eyalet olarak konumlandırmak için N-9-22 sayılı idari emri yayınlamıştım.

Son birkaç ay boyunca, yönetimim tüketicilere yönelik fayda ve riskleri dengeleyen, federal kurallarla uyum sağlayan ve eşitlik, kapsayıcılık ve çevre koruma gibi Kaliforniya değerlerini içeren yaklaşımlar hakkında görüş toplamak için kapsamlı araştırma ve sosyal yardım çalışmaları yürüttü.”

Newsom, bu idari emirden gelen geri bildirimleri dikkate almadan bir lisanslama rejimi oluşturmanın “erken” olacağını yazdı. Newsom ayrıca gelecekte federal mevzuat ya da düzenlemelerin yapılabileceğine de işaret etti.

Kaliforniya meclisi tasarıyı geçen ay kabul etmişti. Kanun olarak yürürlüğe girmiş olsaydı, Kaliforniya lisanslı kuruluşların yalnızca bankalar tarafından ihraç edilen veya eyalet Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı tarafından lisanslanan stablecoinler ile etkileşime girmesine izin verilecekti. Bu durum 2028’e kadar sürecekti.

Veto edilen yasa tasarısında ayrıca stablecoin dağıtıcılarının rezervlerinin sirkülasyonda olan coin miktarına eşit olması da şart koşuluyordu. Buna ek olarak yasada Bitcoin ve kripto para şirketleri için lisans ve denetleme kuralları da oluşturulmuştu.

“Daha Esnek Bir Yaklaşıma İhtiyaç Var”

Newsom mektubunda, “Düzenleyici gözetimin hızla gelişen teknoloji ve kullanım durumlarına ayak uydurabilmesi ve trendleri ele almak ve tüketici zararını azaltmak için uygun araçlarla uyarlanmasını sağlamak için daha esnek bir yaklaşıma ihtiyaç var” diye yazdı.

Newsom ayrıca yeni lisanslama ve düzenleyici sistemin milyonlarca dolarlık bir kredi gerektireceğini ve bunun Kaliforniya’nın yıllık bütçe sürecinde hesaba katılmadığını belirtti.

Kaliforniya valisi, konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“Kaliforniya’nın şirketlerin yatırım ve yenilik yapmaları için rekabetçi bir yer olmaya devam etmesini sağlarken, federal düzenlemeler dijital finansal varlıklar için daha belirgin hale geldiğinde uygun düzenleyici netliği elde etmek için Yasama Meclisi ile işbirliği içinde çalışmaya kararlıyım.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!