Kolombiyalı Kullanıcılar, Binance’e Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, 2021 yılındaki kabusu yavaş yavaş atlatmaya başladı.

2021 yılında dünyanın birçok regülatörü Binance’e karşı sert adımlar atmıştı ancak Binance regülatörlerle arasını düzeltmeye başladı. Şimdi ise kullanıcılar Binance’e bir darbe vurmaya hazırlanıyor.

5 Aydır Fonlara Erişim Yok

İddialara göre Kolombiya‘daki Binance kullanıcıları, haksız yere fonlarına el konulduğu düşüncesi ile Binance’i dava etmeye hazırlanıyor.

Binance’in Kolombiya’daki bazı kullanıcıları engellediği ve fonlara erişimi kestiği iddia ediliyor. Bu kullanıcıların bazıları Binance’e ulaşıp fonların neden dondurulduğunu sorunca Binance’in Hollandalı yetkililerin talebi üzerine bunu yaptığı cevabını aldığı aktarılmakta.

Hollanda’nın vergi otoritesi olan FIOD’un mahkeme üzerinden aldırdığı karar ile  kullanıcıların fonlarına el koydurttuğu aktarılmakta.

CriptoNoticias isimli bir grup kuran ekibin içerisinde 1 milyon dolardan fazla fonu olan kişilerin de olduğu belirtiliyor.

Bir kullanıcı 1 milyon dolardan fazla fona sahip olduğunu ve fonlarına erişemediğini iddia etmekte. Grup sözcüsü Barbara Distefano ise konu hakkında yaptığı açıklamada şunları vurguladı:

29 Eylül 2021’den beri engelliyim. Şimdiden fonlarıma erişim olmadan beş ay geçti. Cüzdanımda olan her şeyi aldılar ve Binance yetkililerine göre fonlar Hollandalı FIOD tarafından tutuluyor.”

Andrea Torrente isimli bir başka kullanıcı ise dava açacaklarını belirterek dava grubu kurduklarını vurguladı. Kolombiyalı kullanıcıların bu iddialarına karşı Binance henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!