Kripto Analisti, Ethereum’da (ETH) Kritik Verinin Dip Yaptığını Açıkladı: Anlamı Ne?

Bitazu Capital’in kurucu ortağı kripto para analisti Mohit Sorout, yaptığı paylaşımında Ethereum’da (ETH) bir ralli yaşanabileceğini iddia etti.

“Ethereum’da Volalite Aşırı Düşük Seviyelere Ulaştı”

Sorout bu iddiayı yakın zamanda attığı bir tweet’te dile getirerek, bu kripto paranın volatilitesinin aşırı düşük seviyelere ulaştığını ve bunun da fiyat artışının önünü açabileceğini vurguladı.

Ethereum’un volalitesinin ortalama olarak daha yüksek seviyelere dönmesi için Sorout, fiyatın yükselmesi gerektiğini öne sürüyor.

Coin derecelendirme sitesi CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre Ethereum’un piyasa değeri 207 milyar dolar. Ancak fiyat performansı, son yedi gün içinde 1.500 ila 1.700 dolar fiyat seviyeleri arasında dalgalanmalarla inişli çıkışlı bir seyir izledi.

Sorout ayrıca kısa bir süre önce DCA göstergesine dayanarak Bitcoin için “tüm yükseliş sinyallerinin başlıcası” olan nadir ve büyük bir boğa sinyalinin parladığını iddia etmişti.

Analiste göre DCA göstergesi, kripto para birimi tarihinde yalnızca üç kez sinyal verdi ve her seferinde büyük rallilere yol açtı. Sorout, bunun tarihte DCA göstergesinin Bitcoin için şiddetli bir boğa piyasası önerdiği yalnızca dördüncü sefer olduğunu belirtti:

“Tüm Bitcoin yükseliş sinyallerinin başlıcası olan DCA göstergesi işaret verdi.

Tarihsel olarak, bu işaret BTC tarihinde sadece üç kez görüldü ve her bir olay büyük rallilere yol açtı:

7400% (2015)

160% (2019)

640% (2020)

Bugün bu sinyal 4. kez şiddetli bir boğa piyasasına işaret ediyor.”

BTC fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda son 24 saatteki %0.81 yükselişiyle 24.673 dolardan işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!