Kripto Para Borsası Crypto.com’dan Yeni Ayı Piyasası Hamleleri Geldi!

Küresel marka haber platformu Ad Age’in Perşembe günkü haberine göre, kripto para borsası Crypto.com ayı piyasası sırasında personel sayısını ve marka ortaklıklarını küçültmek için büyük çaba sarf ediyor.

Crypto.com’un 2.000’den Fazla İşten Çıkarma Yaptığı ve Sponsorluk Anlaşmalarını Azalttığı Bildiriliyor

Birden fazla kaynağa dayandırılan habere göre şirket, işten çıkarmaların başladığı geçen yazdan bu yana personel sayısını 2.000’den fazla yani personelin %30-%40’ı oranında azalttı.

Önceki haberlerde sayı 1.000’e yaklaşmıştı ve CEO Kris Marszalek Haziran ayında 260 kişinin yani işgücünün %5’inin işten çıkarıldığını söylemişti.

Ayrıca, Crypto.com’un iddialı pazarlama planları ve marka anlaşmaları da zarar gördü. Ad Age, şirketin geçen ay 495 milyon dolarlık UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğunu geri çekmesinin yanı sıra, Los Angeles merkezli futbol takımı Angel F.C. ile olan sponsorluğunu da geri çektiğini söyledi.

Habere göre şirket hala 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsoru olmayı planlasa da, konaklama paketlerinden bazılarını veya turnuvanın operasyonlarını kolaylaştırmaya yardımcı olmak için sağlaması gereken gerekli hizmetleri azalttı.

Bir Crypto.com sözcüsü Ad Age’e verdiği demeçte, kaç kişinin işten çıkarıldığına dair kesin rakamlar vermeyi reddetmekle birlikte şunları söyledi:

“Haziran ayında açıklandığı üzere, Crypto.com olarak, ayı piyasası ortamında konumumuzu güçlendirmek için Temmuz ayında sona eren bir yeniden yapılandırma sürecinden geçtik…

Bu yeniden yapılandırmanın bir parçası olarak, hedeflenen işten çıkarmaları gerçekleştirmek için zor bir karar aldık, bu rollerin %60’ı kurumsal olmayan, arka ofis ve ticaret hacimlerine bağlı destek hizmetlerinden geldi.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!