Kripto Para Sektörü İçin Korkulan Dönem Geliyor! Beklenen Yine Olacak mı?

Kripto para sektörü artık bağımsız bir sektör halini almaya başlasa da hala geleneksel finans sektörü ile olan bağları çok güçlü. Özellikle ABD borsaları ile olan pozitif korelasyon, borsaları etkileyen bir durumda Bitcoin‘İn (BTC) de çakılmasına yol açıyor. Bu da mayıs ayına yönelik korkuları arttırıyor.

BTC, Klasik Mayıs Düşüşünü Yaşayabilir

Finans dünyasında “sell in may and go away” olarak bilinen bir deyim, aslında mayıs ayında yüklü satış yapılabileceğine işaret ediyor. 1950’li yıllardan 2013 yılına kadar neredeyse her mayıs ayında borsaların dip seviyeleri gördüğü, ekim ayından sonra ise yükselişe geçtiği biliniyor.

Bunun sebebi ise vergi beyannameleri ve genel kanı gibi gözükmekte. Tabii ki buna ek olarak ABD’deki önemli tatil dönemlerinin de ilgili zamana denk gelmesi bunda etkili olmakta. 2013 yılından beri bu istatistikte değişimler yaşanıyor olsa da lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu durumu geçen mayıs ayında yine yaşadı.

Bitcoin’in geçen sene mayıs ayında yaşadığı fiyat hareketine bakıldığında, bunun tam olarak tepetaklak olduğu görülüyor. 68.000 dolar rekorundan 30.000 dolara kadar gerileyen BTC, aslında bu ifadeyi doğrulamakta. Bunun devamındaki yükselişin de ekim 2021 ile başlaması ise söz konusu deyimin hala geçerli olduğunu ortaya koymakta.

Ünlü kripto para analisti Nebraskangooner da konu hakkında yaptığı açıklamada bunun olabileceğine dikkat çekti. Özellikle nisan ve mayıs ayı, kripto para sektörü için kanlı geçebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Ben 2013gibi olacağını düşünmüyorum çünkü btc o zaman bu kadar popüler değildi ve kurumsal şirketler olsun devlet olsun o zaman işin içinde yoktu.