Kripto Para Temsilcileri Meclis’te: TBMM’de Neler Oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “Kripto para yasası hazır, gecikmeden Meclis’e göndererek bu konuda adım atacağız” açıklamasından sonra kripto para piyasası gündemi hareketlenmişti.

Daha sonra kesinliği henüz bilinmeyen bir taslak metin Twitter üzerinden yayılmaya başladı. Metnin doğruluğu bilinmese de bazı maddeler kripto para topluluğu açısından zararlı görüldüğü için bu konuda bazı adımlar atılmak istendi.

Konu hakkında Twitter üzerinden yapılan bir konuşmaya katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konu ile ilgili fikirlerini almak için bazı kişileri Meclis’e davet etmişti.

Görüşmeye katılan isimler şu şekilde: Aytunç Yıldızlı, Kamile Uyar, Sait Arslan, A. Uğur Açıkgöz, Erkan Öz, Tansel Kaya, Bora Erdamar, Prof. Dr. Fatma Özkul ve Avukat Elçin Karatay.

Bugün başlayan toplantıdaki son dakika gelişmeleri şu şekilde:

Toplantı hakkında henüz net bir detay ortaya çıkmasa da orada bulunan isimlerden Erkan Öz, “Çok ilginç görüşmeler fikir-alışverişi oluyor…” şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan görüşmede; bir danışmanın, “kripto paralar vasıtasıyla yurt dışına dolar çıkışı olduğu ve bunun için sert önlemler alınması gerektiği” şeklinde konuşma yaptığı bilgisi sızdırıldı.

Son gelişme olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri’nin paylaşımı ile toplantının bittiği anlaşılıyor.

Gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için bizi takip edin!

Google News: https://bit.ly/Bitcoinhaber

Twitter: https://twitter.com/bitcoinsistemi

Telegram: https://t.me/bitcoinsistemicom

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (5)