Küresel Ekonomiye Zarar Veren COVID-19’un Yan Etkisi: Bitcoin’e İlgi Artışı, ABD’den Beklenti

ABD borsaları tarihinin en büyük günlük kayıplarını 2020 yılında verirken, ekonomik kararları ile tanınan ABD Devlet Başkanı Donald Trump, ülke ekonomisini kendisinin COVID-19’a rağmen kısa süre içerisinde canlandıracağını söylüyor.

Canlı yayında tüm Amerikan ulusuna seslenen Donald Trump, hiçbir Amerikan vatandaşının endişe yaşamaması gerektiğini, ölümlerin kendilerini büyük oranda üzüyor olsa da ABD’nin yeniden işler ve çalışır hale geleceğini bildiriyor.

COVID-19’a karşı tüm ABD anakarası ciddi sorunlar ve endişe yaşarken, Amerikan giyim devleri ise mağazalarını bu dönemde kapatmayı sürdürüyor. New York bölgesinde birçok mağaza kepenk indirirken, ABD ekonomisinde yaşanan zararın Çin’den tazmin edileceği beklentisine ise ilgi her geçen gün artıyor.

“Başkan Zararımızı Bir Şekilde Tazmin Eder” Düşüncesi Yayılıyor

ABD Başkanı Donald Trump destekçileri, ülkede yaşanan tüm ekonomik zararın Trump tarafından Çin’den alınacağını, bunun için sadece biraz daha salgının etkisinin azalmasının beklenmesi gerektiğine işaret ediyor.

Bazı aşırı yanlı Trump destekçisi gruplar, Trump’ın tüm zararı almakla sınırlı kalmayacağını, Çin anakarası içerisinde de hayvan pazarlarının kapatılması, Çin’in yemek kültürünün kısmende olsa değiştirileceğini bile dile getiriyorlar.

Bazı Amerikan vatandaşları ise 3 trilyon doların üzerinde olan zararın Çin’den alınacak olduğuna pek inanmıyor. Ancak çoğunluk bu zararın Çin tarafından karşılanacak olduğunu, direkt nakit olarak ödenmese bile Başkan Trump’ın bu zararı bir şekilde Çin’den “zor yolu” kullanarak bile olsa çıkaracağını düşünüyor. Zira bazılarına göre tüm dünyanın zarar görmesine rağmen en büyük zararı ABD görüyor ve ABD’de ekonomik kriz demek tüm dünyada ekonomik kriz anlamına geliyor.

Kripto Para Birimlerine İlgi Beklenmedik Düzeyde Artışa Geçti

Çok sayıda insan ise bu dönemden sonra özellikle ABD ve Çin arasında yaşanacak tartışmalar ile beraber Avrupa-Çin arasında ciddi tartışmaların başlayacağına dikkat çekiyor. Bu sebeple altın ve kripto para birimlerinin en güvenilir yatırımlar olduğu, bugün bile bunun görüldüğüne işaret ederek piyasada bulunan altınları toplamayı sürdürüyor.

Kripto para alan yatırımcı sayısında son dönemde artış yaşanırken, Çin vatandaşları ise Yuan’ın ABD tarafından ülkelerine açılacak ekonomik savaşta kaybedeceklerinin 1. faz ticaret anlaşmalarından belli olduğuna, bu nedenle Yuan yerine dolar kuru veya Bitcoin tutmanın en doğru tercih olduğuna dikkat çekiyorlar.

“Ülkemize Ekonomik Savaş Açarlarsa Kaybederiz” Düşüncesi Var

Çin’de ise bu dönemde özellikle Çinlilere yönelik algının ve bakış açısının kötü hale gelmesi gündemde. Bundan Pekin yönetimini sorumlu tutan çok sayıda Çinli, ülkelerine tüm dünya tarafından ekonomik temelli bir savaş açılması durumunda kaybedeceklerini, ucuz işgücü konusunda tüm dünyanın rotasını değiştirmeye imkanı olduğunu dile getiriyor. Hatta Çin’deki bu üretim potansiyelinin Türkiye’ye kayacağını da yine çok sayıda uzman dile getiriyor.

ABD’de devam eden COVID-19 salgının yanı sıra Kasım 2020’de yapılması beklenen başkanlık seçimlerinin ABD genelinde Trump’ın seçilmesine yardımcı olacağı, Joe Biden’in Çin ile savaşta başarılı olamayacağına inanıldığı tartışmaları sık sık gündeme geliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!