Küresel Isınma Tartışmaları Yeniden Artacak: Sibirya’da Madenciliğin Yayılması İsteniyor!

Kripto para madenciliği cihazlarının aşırı ısı yaydıkları ve ses çıkardıkları biliniyor. Bu cihazlar dünya küresel ısınma sorunlarına neden olacağı iddialarından dolayı sık sık çevreci grupların ve devletlerin gündemine gelse de Hotmine CEO’su Oles Slobodenyuk’un bu yapmış olduğu açıklamalar gündemi daha fazla karıştıracak.

Hotmine CEO’su Oles Slobodenyuk, Sibirya’ya taşınmasından önce daha sıcak bir bölgede olduğunu ve kendisinin Sibirya’daki evinin madencilik cihazlarından çıkan ısı sonucunda büyük oranda ısındığını ve bunu yaparken havanın -2 derece ve altında olan bir evin madencilik cihazları ile hem ısıtılıp, hem kripto para madenciliğinden para kazandığını doğruladı.

Bu açıklamaların ardından bölgedeki ev sahiplerini madencilik yaparak hem para kazanabilecekleri hem de evlerini ısıtabilecekleri konusunda bilgilendirecek olduklarını ve madenciliği bölgeye yayacaklarını iddia eden Hotmine CEO’su Oles Slobodenyuk, bu konuda çevreci grupların şimdiden tepkisini çekmeye başladı. Bazı kripto para madenciliği karşıtı isimler sosyal medyada ve kripto para madenciliği gruplarında bu konuyu tartışırken, bu kadar yüksek ısının ve enerji tüketiminin küresel ısınmaya payının çok fazla olabileceği iddia edildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!