Litecoin (LTC) Bitcoin’den Pozitif Ayrıştı! Yükseliş Devam Edecek Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz hafta yaşadığı düşüşler sonrası yeni haftaya yükselişle başladı.

Dün 26.500 dolar seviyelerinde olan BTC 27.000 doların üzerine çıktı. Bitcoin’deki bu yükseliş altcoinlerde de kendini gösterdi.

Bu bağlamda genel olarak son 24 saat içerisinde altcoinler %1- %2 arasında artış yaşarken önümüzdeki Ağustos ayında halvingi olan Litecoin (LTC) %7,66 yükseliş yaşadı.

Litecoin geçtiğimiz hafta yaşadığı kayıpları telafi ederken, bu yükseliş LTC yatırımcılarını da memnun etti.

Litecoin’in bu yükselişin arkasındaki nedenlere bakıldığında Litecoin blok zincirinin Lightning Network‘ü entegre etmesinin nedenler arasında olduğu belirtildi.

Lightning Network, hızlandırılmış işlemlere ve düşük maliyete yardımcı olmak için öncelikle Bitcoin blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir Katman 2 protokolüdür.

Litecoin’in resmi Twitter hesabı yaptığı açıklamada, Litecoin blok zincirinde ilk Lightning Network işleminin gerçekleştirildiği ve ölçeklenebilirliğin 10 kata kadar artırmaya yardımcı olduğu ifade edildi.

“Litecoin ağındaki ilk Lightning Network işlemi tamamlandı.

LTC’deki en son yeniliklerden biri , Litecoin’e 10 kat ölçeklenebilirlik sağlayan MWEB’dir.”

LTC‘deki yükseliş Lightning Network entegrasyonunun yanı sıra, başka birçok faktör tarafından desteklenmektedir.

Bunlardan biri de önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşmesi beklenen halving etkinliğidir. Halvingin Litecoin fiyatını önemli ölçüde yükseltmesi bekleniyor.

Bunların yanı sıra, LTC-20 tokenlerinin popülaritesinin artması da Litecoin’in kullanabilirliğine ve fiyatına olumlu yansıdı.

Geçtiğimiz hafta 75 dolara kadar düşen Litecoin son 24 saatte yaşadığı %7,66’lık yükselişle yazım esnasında 87,07 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!