LUNA Krizi, Tether (USDT) İçin de Büyük Sorun Yaşattı: Arz, İnanılmaz Bir Değişim Yaşadı

Kripto para piyasası sadece 1 ay içerisinde çok büyük bir kriz yaşadı.

Terra ağındaki LUNA ve bunun stablecoini olan UST, bir anda piyasadan silindi. Milyarlarca dolarlık piyasa değerine sahip olan UST ve bunun teminatı olarak görülen LUNA’nın piyasadan böylece silinmesi aslında bir siyah kuğu etkisi yaşattı.

Bu etki, bütün stablecoinlerin benzer kader yaşayabileceğine yönelik korkuları arttırdı. Tether (USDT) ise bundan sert etkilendi.

Tether Arzında Büyük Değişim

Çok tartışmalı olan ve rezervlerini tam olarak açıklamaması ile bilinen Tether, bu krizden etkilendi.

Birçok yatırımcı, algoritmik bir stablecoin olmamasına rağmen Tether’in de değerinin dibe inebileceğini düşünerek satış baskısı oluşturdu.

Tether ekibi bu esnada devamlı önemli adımlar atıp açıklamalarda bulundu ve baskı ancak böyle önlendi. Buna rağmen USDT’nin piyasa değerine bakıldığında ise bunda önemli bir küçülme yaşandığı görülüyor.

USDT’nin, 11 Mayıs tarihindeki toplam piyasa değerine bakıldığında bunun 83 milyar doların üzerinde olduğu görülmekte.

LUNA krizinin başlaması ile beraber ise USDT’nin piyasa değerinde ciddi bir küçülme görüldü. An itibarıyla toplam 10 milyar dolarlık USDT‘nin piyasadan silindiği görülüyor. Bir noktada 0,95 dolara kadar gerileyen USDT değeri, yatırımcıları korkutsa da Tether durumu kontrol altına aldı.

Yine de Tether gibi bir yapının bunun önünü almak için 10 milyar dolarlık arz kısıtlamasına gitmesi de stablecoinler hakkındaki endişeleri canlı tutmakta.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!