Mastercard 2021 Yılında Kripto Para Ödemelerini Destekleyecek

Bitcoin (BTC), Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık BTC alımı yapması ile büyük bir zafer elde etti ve bütün gözler BTC üzerine çevrildi. Ancak bu başarı öncesinde BTC’ye 20.000 dolar rekorunu getiren etmenlerden birisinin PayPal adımı olduğu biliniyor.

Mastercard, Kripto Para Ödemelerini Destekleyecek

Ödeme devi PayPal, kripto para işlemlerini ve alım satımını destekleyeceğini açıklayarak yıllar sonra BTC yanında pozisyon aldı. PayPal’ın haberi ise birçok uzmana göre boğa piyasasının etkilerini katladı. Şimdi ise başka bir büyük ödeme devi kripto paralara altyapısını açmaya hazırlanıyor. MasterCard, kısa süre önce yaptığı açıklamasında kripto paraları bu yıl içerisinde ağın entegre edeceğini belirtti.

Aslında Mastercard zaten kripto paralarla ilgili önemli adımlar attı. Birçok kripto para tabanlı banka kartı Mastercard logosunu taşıyor. Kullanıcılar bu kartlar sayesinde kripto paralarını geleneksel para birimlerine çevirip istedikleri satıcıdan harcama yapabilmekte. Yine de Mastercard’ın direkt olarak kendi altyapısına kripto para entegrasyonu yapması, çok daha farklı bir etki yaşatabilir.

MasterCard’ın dijital ürünlerden sorumlu yöneticisi Raj Dhamodharan, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Kripto paralar hakkındaki görüşünüz ne olursa olsun, dijital varlıkların ödeme dünyasında gitgide daha önemli bir unsur haline geldiği kaçınılmaz bir gerçek.”

Üst düzey yönetici Mastercard’ın bu adımının ise kripto para alım tavsiyesi anlamına gelmediğini belirtti. Henüz hangi kripto paraları ağına ekleyeceği açıklanmayan Mastercard, bu duyuruyu yaptığında ciddi bir artış etkisi yaşatabilir. Mastercard’ın sadece “belirli standartları karşılayan” kripto paraları destekleyeceği de açıklandı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!