Michael Saylor Bitcoin Sattıklarına İlişkin İddialara Yanıt verdi!

Kripto para sektöründe Bitcoin boğası olarak bilinen MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, geçtiğimiz günlerde elindeki BTC’leri sattığı iddiası ile gündeme gelmişti.

500 bin takipçili Mr. Whale isimli eleştirmen, Michael Saylor’un arka planda aylardır Bitcoin (BTC) satıyor olabileceğini iddia etti.

Bitcoin sattığına dair iddialarını yalanlayan ünlü CEO, MicroStrategy’nin halka açık bir şirket olduğunu ve şirketin aldığı herhangi bir kararı kamuoyuna bildirmekle yükümlü olduğunu hatırlattı.

MicroStratagy’nin Bitcoin satmayı düşünmediğine dikkat çeken Saylor, satma gibi bir durum olsa bile bu durumun şirket hissedarlarıyla da paylaşılacağını söyledi.

“Bunu kimin bilmesi gerektiğinden emin değilim, ancak MicroStrategy kurumsal stratejisinde (Bitcoin satın almak ve tutmak için) veya Bitcoin holdinglerinde herhangi bir önemli değişiklik yaptığında, bunu hissedarlarımıza SEC dosyaları aracılığıyla açıklarız.”

Saylor bu açıklaması ile şirketin Bitcoin biriktirme politikasında bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Nisan ayının başlarında gerçekleşen 2022 Bitcoin Konferansında MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin konusunda hiç olmadığı kadar yükselişte olduğunu belirtmişti.

Sık sık Bitcoin alımları ile gündeme gelen MicroStrategy, son olarak 5 Nisan 2022’de 190 milyon dolar değerinde 4167 Bitcoin aldığını açıklamıştı.

Son BTC alımı ile birlikte şirketin elindeki Bitcoin sayısı 129.218’e yükseldi. Şirketin ortalama Bitcoin maliyetinin ise 30.700$ olduğu biliniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • 4167 bitcoini 45700 dolar ortalama ile almıştı... Şimdi ise bitcoin 38700 dolarda... Bitcoin başına 7000 dolar zararda yani 29 milyon dolar zararda bu son alımda... Yürek dayanmaz...

    • Dostum matematik hocan kim senin ortalaması 30bin dolar şuan Total bazda 9bin dolar karda her 1 BTC için