NEO Nedir? Nasıl Kullanılır?

NEO Nedir? Nasıl Kullanılır?

Piyasaya ilk Antshares ismiyle giren ve Şanghay merkezli bir firma olan Onchain tarafınca geliştirilen bir dijital para birimidir. Daha sonra ismi NEM olarak değiştirilen sanal para birimi, Ethereum gibi akıllı sözleşmeleri destekler. ICO ve DAPPS gibi benzer özelliklere sahip olduğu için ‘’Çin Ethereumu’’ olarak isimlendirilir. Bazı noktalardan Ethereum’a benzerliği görülse de NEM GO, C/C, JAVA gibi çok sayıda dil kullanır. Ethereum ise yalnızca, kendi program dili olan Solidity’i kullanmaktadır.

NEO ile birlikte ‘’GAS’’ isminde başka bir para birimi daha vardır. Ethereum’un Ether’ine benzeyen GAS, NEO’nun sahipleri tarafınca dağıtılan ödüller bu para birimi ile verilir. İsteyen kullanıcılar GAS’ı ayrı bir para birimi olarak da alabilir.

NEO Yükselir mi?

NEO’nun kısa bir sürede bu kadar başarılı olması elbette tesadüf değil. Bu başarının arkasında birtakım nedenler var. NEO hem ICO’lara izin verir hem de çok sayıda program dilinin kullanılmasını sağlamaktadır. Bunun dışında NEO, birçok şirket ile üst düzey anlaşmalar imzaladı. Bu şirketlerden bazıları Coindash, Bancor, Agrello ve Bancor’dur. Çin’in ve dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba’nında, NEO’nun bağlı olduğu şirket olan Onchain ile arasında bağlantılar olduğu biliniyor.

Onchain, Microsoft ve Fadada’yla beraber, hukuksal zincir ismini verdikleri bir blok zincir iş birliği başlattı. Bu iş birliği ile e-tıbbi kaynaklar, fikri mülkiyetler ve dijital sözleşmeler gibi sanal kanıt depolama hizmet vermeyi amaçladılar.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!