Özgür Demirtaş, Yeni ABD Hazine Bakanını Yorumladı: Bitcoin ve Dolar Nasıl Etkilenecek?

ABD’de yeni başkan Joe Biden’ın göreve gelmesi ile birlikte bütün bir kabine de değişmeye başladı. Bu durum sadece kripto para sektörü için değil, bütün küresel ekonomi için büyük bir öneme sahip. ABD’nin yeni Hazine Bakanı olacağı konuşulan Janet Yellen’ın son açıklamaları da aslında bu duruma işaret ediyor.

Yellen’ın Kripto Para Açıklaması Dikkat Çekti

Yellen, en güncel açıklamasında kripto paraların kara para aklamak için kullanılan varlıklar olduğunu vurguladı. Kripto para yatırımcılarının büyük bir kısmı sadece bu açıklamaya odaklansa da gözlerden kaçan bir başka detay, Özgür Demirtaş’ın dikkatini çekti.

Yellen açıklamasının devamında koronavirüsle mücadele için dağıtılan teşvik ödemelerinin arttırılması gerektiğini belirtti. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Yellen’ın gelişini tam olarak bu açıdan değerlendirdi.

Özgür Demirtaş Yorumladı

Prof. Dr. Demirtaş’a göre Yellen’ın görevini iyi yapıp yapmayacağı belli değil. Demirtaş’ın emin olduğu konu ise ABD’nin her tarafa para saçmaya devam edeceği oldu. Ünlü ekonomist karşılıksız bir şekilde basılan paraların sistemi bundan 1700 yıl önce olduğu gibi sistemi sarsacağını düşünüyor.

Aslında Yellen’ın gelmesi kripto para yatırımcılarının düşündüğü gibi olumsuz olmayabilir. ABD’nin Mart 2020 itibarıyla dağıtmaya başladığı destek ödemeleri için gerekli olan trilyonlarca dolar, Bitcoin’i rekora götürmüştü.

Bitcoin’in enflasyona dayanıklı ve sınırlı arz odaklı modeli, itibari paralara karşı değerlenmesini sağlıyor. ABD’nin “yine” trilyonlarca dolar basacak olması ise Bitcoin, altın ve gümüş gibi varlıklar için olumlu.

Bu gelişme tahmin edilebileceği gibi zaten zayıflayan doların ise daha da zayıf bir hal almasına neden olabilir. Karşılıksız basılan her bir dolar, ABD ekonomisi için olumsuzluk teşkil etmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!