Özgür Demirtaş’tan Tesla’nın Bitcoin (BTC) Alması Sonrası Tek Kelimelik Açıklama!

Dünyanın en zengin insanının liderlik ettiği dünyanın en büyük şirketlerinden Tesla, Bitcoin (BTC) devrimine katıldı. Tesla tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bildiride şirketin 1,5 milyar dolarlık BTC aldığı açıklandı.

Elon Musk daha önce Bitcoin hakkında birçok açıklamada bulunsa da kimse Musk’ın BTC alıp almadığını bilmiyordu. Musk, kısa süre önce biyografisine Bitcoin yazarak fiyata %10 yükseliş getirse de bu seferki etkisi daha fazla oldu.

Şirketin hem rezerv varlık olarak BTC alması, hem de BTC ödemelerini kabul edeceğini duyurması fiyatı bir anda 43.000 dolar üzerine çıkardı. Türkiye’nin en önemli ekonomi profesörlerinden Özgür Demirtaş ise bu gelişme sonrasında iki kritik açıklamada bulundu.

Demirtaş bu gelişme sonrasında bizzat Elon Musk ve Tesla’dan bahsetmese de bunun altındaki yorumlar bile her şeyi açık ediyor. Demirtaş, Tesla’nın Bitcoin almasını merkez bankalarının kalbine indirilen bir darbeye benzetti.

Demirtaş bunun devamındaki tek kelimelik tweetinde ise bunun aslında bir “devrim” olduğunu vurguladı. Elon Musk aslında birçok ABD merkezli şirketi takip etti. Kısa süre önce MicroStrategy’nin başlattığı rezerv varlık olarak BTC alımına birçok başka şirket de eşlik etti.

Tabii ki altın gibi geleneksel varlıklar yerine Bitcoin’e yatırım yapan şirket Tesla olunca işler değişiyor. Demirtaş bu açıklamasının devamında söz konusu duruma dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

Yozlaşmış Dünya Politikacılarının yaptığı pislikleri temizlemek için basın paraları daha çok basın. Yakında o paralarda temizleyemeyecek…”

Bitcoin’in sınırlı arzı ve her 4 yılda bir yarılanan blok ödülü, gerçekten de para basan merkez bankalarının enflasyon çılgınlığına karşı sigorta sağlayabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!