PayPal CEO’sundan Kritik Açıklamalar: Bitcoin Fiyatını Belirleyen Şey…

Coronavirüs döneminde kripto para borsası ve ödeme altyapı sağlayıcısı olarak hizmet sunmaya başlayacak olduğunu açıklayarak kripto para piyasalarında bir anda yükselişe sebep olan PayPal’ın en yetkili ismi gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Birçok kripto para borsasını tahtından etmesi ve BitPay gibi kripto para ödeme altyapı sağlayıcısı şirketlerin gelirinde büyük oranda düşüşe neden olması beklenen PayPal’ın sektörde ‘tekel’ olabilecek tek şirket olabilecek olduğuna dair yorumlar yapılmıştı.

PayPal CEO’su Dan Schulman, tüketicilerin coronavirüs döneminde dijital para transferine daha fazla ilgi duymaya başladıklarının altını çizdi ve kendilerinin de bu konuda gerekli adımları hızlıca attıklarını açıkladı. Tüketicilerin coronavirüs döneminden sonra %40-70 arasında ‘nakit para ile uğraşmak istemedikleri’ yönünde açıklamalarda bulunan Schulman, “PayPal’ın kripto para camiasına girişi işletmelerin kripto paraları benimsemesini büyük ölçüde etkileyecek ve olumlu olarak hızlandıracak” dedi.

PayPal’ın kripto para camiasında yeni adımlar atmaya devam edecek olduğunu ve şirketin kripto para hizmetlerini giderek daha fazla genişletecek ve geliştirecek olduklarını belirten Schulman şöyle dedi:

İzin verdiğimiz şeyler arasında sadece kripto para birimi satın almak, kripto para birimi satmak veya kripto para sahibi olmayı kolaylaştırmak yok, aynı zamanda bunlardan çok daha önemlisi, önümüzdeki yılın başlarında, kripto para birimlerinin 28 milyon kullanıcımızın tamamının kullanıma sunmak gibi hedeflerimiz var. Bu kripto para birimleri açısından oldukça önemli.

Bitcoin fiyatını belirleyen en önemli faktörün “bilinirlik” olduğunu ifade eden CEO, ilerleyen dönemde PayPal’ın etkisiyle kripto para fiyatlarının daha da yükselebileceğini dolaylı yoldan belirtmiş oldu.

CBDC Açıklaması

Merkez bankalarının CBDC’leri ne zaman sunacak olduğu hakkında kesin bilgi olmadığını ancak kendilerinin CBDC’lere rağmen ‘kripto para birimlerinden daha fazla fayda elde edebileceklerine inandıklarını’ açıklayan Schulman kripto para birimleri ile ilgili özellikle de Bitcoin (BTC) için ortaya atılan “değeri yok, değersiz, 0 dolara düşecek” iddiaları hakkında kendisinin tam tersini düşündüğünü açıkladı.

Schulman’a göre bir para türünün değerini belirleyen ‘güven’ meselesi ve ‘güvenden gelen değere’ bağlı olarak para türlerinin değeri değişkenlik gösterebilir.

PayPal Birçok Kripto Para Borsasını Korkutuyor

Şimdiden özellikle adı bilindik kripto para borsalarının bile PayPal’ın devasa kullanıcı kapasitesi ve güven veren imajı nedeniyle gelirlerinde büyük düşüş ve yatırımcıların PayPal’a geçmesi korkusu yaşadıkları iddiası ortaya atılmış durumda.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!