Prof. Dr. Özgür Demirtaş Bitcoin ve Ethereum’u Anlattı, Yatırımcıları ve Hükümeti Uyardı!

Ekonomiye ilişkin anlatımları ile sevilen ve tanınan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın kripto paralarla ilgili bir seri başlattığını aktarmıştık.

Serinin 2. videosu geldi

Serinin ilk bölümünde Blockchain teknolojisini ve kripto paralara yatırım yapmak isteyen kişilerin bilmesi gereken temel hususları sade bir şekilde takipçilerine anlatan Demirtaş, serinin 2. videosunu da takipçileri ile paylaştı.

Para birimlerini fiat para birimleri ve kripto paralar olarak ikiye ayıran Demirtaş, kripto paraları da coinler ve tokenler olarak ikiye ayırarak ne anlama geldiklerini detaylı şekilde açıkladı.

Bitcoin’in ve Etheruem’un temel işlevlerinden bahseden Demirtaş, dinleyicilerinin kolay anlayacağı şekilde akıllı kontratlar, merkeziyetsiz finans ve stabilcoin kavramlarını açıkladı.

Bu kavramların Blockchain ekosistemindeki yerlerinden detaylı şekilde bahseden Demirtaş, Tether FUD’u ile ilgili de görüşlerini açıkladı.

“Ethereum Ölçeklenme Problemini Çözerse…”

Ünlü ekonomist, Ethereum’un ölçeklenme problemlerini ve Polkadot, Solano ve BNB arasındaki rekabetçi ilişkiyi özetlerken kripto paralar konusunda yatırımcılara ve hükümete bir takım uyarılarda bulundu:

“Kripto paraların riskli varlıklar olduğunu mutlaka bilmelisiniz. İçlerinde yakın geleceğe damga vuracak sayılı projeler olsa da %90’ı yok olup gidecek.

Doğru ürüne yatırım yapmak için araştırmanızı kendiniz yapmalısınız. Bir projenin whitepaperını okumadan ve yatırımcı kitlesiyle iletişim kurmadan o ürüne yatırım yapmayın. Sadece birisi dedi diye bir ürünü satın almayın.

Daha önce de vergi düzenlemesi gelebileceğini belirtmiştim. Kazanç olan yerde muhakkak vergi de olmalı bu konuda bir problem yok. Ancak Türkiye bu alandaki fırsatı kaçırmamalı. Getirilecek vergiler ekosistemi öldürecek boyutta olursa çok büyük bir fırsat kaçmış olacak.

Vergiler makul düzeyde tutularak blockchain ve kripto para alanı teşvik edilmeli. Aksi takdirde insanlar vergilerden kurtulmak için merkeziyetsiz borsalara yönelir ve bu durum ülkemizden ciddi anlamda para çıkışı olacağı anlamına gelir.”

Yukarıda bahsedilen konuları ve Demirtaş’ın uyarılarını daha detaylı dinlemeniz için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (7)