Putin’in yardımcısından ”kripto para” açıklaması

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı Dmitri Peskov, kripto paralar konusunda açıklama yaparak ”henüz çok erken” dedi. Kripto paralar ile ilgili olarak ilk defa açıklama yapan Moskova üst yönetimi, kripto paraların çok riskli olduğunu ve yasallaştırmak için çok erken olduğunu belirterek, bu aşamaya gelene kadar kripto paralar için daha katı yasal kararlar alınması gerektiğini açıkladı.

Bir nevi kripto paraları istemediklerini ve riskli gördüklerini belirten Peskov, bu konuda katı ve sert yönetimler olarak kendilerinin bu alanda yasalar çıkarmak konusunda geride kaldıklarını bir nevi doğruladı.

Washington takip ediyor

Rusya’yı kripto paralar konusunda yakından takip eden Washington’ın ise İran ve Venezuela konusunda bu 2 ülkeyi Rus tarafının yönlendirdiğine dair bazı iddialar bulunuyor. Rus yönetiminin kendi ülke ekonomisini ve savunma gücünü arttırmak için ülkelerin ekonomilerini kripto paraları kullanarak hedef almaya çalıştığı iddia ediliyor.

  • Rus tarafı sürekli kripto paralar konusunda son 1 aydır yeni katı yasalar ve tasarılar üzerinde çalışıyor. Bu yasalar arasında gizliliğin tamamen ”bitirilmesi” gündeme getirildi.
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!