REEF’ten Alameda’ya Yanıt Geldi! “FTX Borsası Üzerinden Tehdit, Manipülasyon, Yalan”

Alameda Research’ın Reef ile ilgili zehir zemberek açıklamalarından sonra bir açıklamada Reef kanadından geldi.

Reef’in CEO’su Denko Mancheski tarafından kaleme alınan yazıda, Alameda ortaklığının arka planı ve neden sonlandırıldığı açıklandı.

“Uzun Vadeli Yatırım İçin Anlaştık”

Mart ayında Alameda ile 80 milyon dolara kadar yatırım için anlaştıklarını ve 20 milyon dolarlık kısmını %20 indirimli olarak kendilerine yolladıklarını aktaran CEO, bu sürecin Alameda’nın VC ekibi üyesi Brain Lee tarafından yönetildiğini belirtti.

Mancheski, yatırım yaparken varılan anlaşma gereği Alameda’nın, Serum ve Solano ile Reef arasında uzun vadeli sinerji oluşturmak amacıyla bu yatırımı yaptığını ifade etti.

Bundan sonra süreç şu şekilde gelişiyor;

20 milyon dolarlık token gönderildikten sonra Alameda, Reef Finance’a 60 milyon dolarlık daha yatırım yapmak istediğini aktarıyor.

“Yatırım İçin Aldıkları Coinler Binance’a aktardılar”

Bu noktada gönderilen ilk tokenlerin akıbetini araştıran Reef, coinlerin Binance’a aktarıldığını görüyor. Bu hamleyi fark eden Reef, Alameda’nın uzun vadeli yatırımcı olma sözüne şüpheyle yaklaşıyor ve 60 milyon dolarlık yatırım teklifini geri çeviriyor.

Bunun üzerine Alameda, kendi borsası olan FTX’den ve diğer büyük borsalardan Reef’i delist etmekle tehdit etmeye başlıyor.

Ek bir bilgi olarak FTX bugün resmi twiter hesabından “Reef’i delist edelim mi?” şeklinde bir anket düzenleyip daha sonra twiti silmişti.

Bu tehditlere boyun eğmeyen Reef ve Alameda arasındaki ortaklık böylece sona eriyor.

“Bu gürültü bizi zayıflatmaz”

Bu süreçte topluluğa karşı şeffaf davrandıklarını belirten Mancheski, Alameda’nın Reef yatırımcılarını manipüle etmesine müsaade etmedikleri için bu anlaşmanın bozulduğunu ifade ediyor.

Reef’in bu tehditlerden etkilenmeyeceğini ve yoluna emin adımlarla devam edeceğini belirten CEO, “Etrafımızdaki tüm gürültüye rağmen, Reef Finance’i olumlu bir yaklaşımla savunan destekleyici bir topluluğa sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz. Polkadot ekosistemindeki en güçlü akıllı likidite toplayıcılarından biri olarak DeFi alanını yönlendirme vizyonumuza katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!