Ripple CEO’su kripto paraların çoğuna karşı uyardı

Ripple CEO’su kripto paraların çoğuna karşı uyardı

2017 nin en çok yükselen kripto paraların başında olan ve diğer kripto paralardan farklı olarak bir şirketin bünyesinde olan Ripple‘nin CEO’su Brad Garlinghouse, çok sayıda kripto paranın değerinin yakın zamanda sıfır olacağını ifade etti.

Gold Sachs Teknoloji ve İnternet Konferası’nda konuşan Garlinghouse, çoğu kripto paranın bir değeri olamadığı ve sadece spekülatif amaçlarla alınıp satıldığını belirtti. Bu söyleminin altında yatan nedenin ise, çoğu kripto paranın hiç bir amaca hizmet etmediği olduğunu söyledi. Piyasada dolaşan 5000 üzerinde coin olduğunu ve bir çoğunun diğer coinlerin kodlarını kullanarak oluşturulduğunu düşünürsek, Garlinghouse’nin tezinin doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Peki Ripple’nin Amacı Ne?

Bilindiği üzere şuanda pazar hacmi olarak Bitcoin ve Ethereum’dan sonra 3. kripto para olarak karşımıza çıkan Ripple’nin amacı bankalar arası hızlı ve düşük maliyetli işlem yapılmasını sağlamak. Ocak ayında 3.30 dolar seviyelerinde olan Ripple bugünlerde 1 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Garlinghouse ayrıca Ripple’nin Bitcoin’den 1000 kat daha hızlı ve ucuz olduğunu belirtti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!