Geçmişte XRP Fiyatını Uçuran Ripple’ın Swell Etkinliği Bu Sefer Neden Düşüş Yaşattı?

Ripple’ın Swell Konferansı, beklenildiği şekilde etki gerçekleştirip XRP’de pozitif fiyat hareketi başlatmayı başaramadı. İki günlük konferansın ilk günü devam ederken satış baskısı yaşandığı görülüyor. Değer kaybı bazı borsalarda %5’lere kadar ulaşmış durumda ve fiyat 0,29 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Buna karşın, piyasalarda hayal kırıklığı yaşatan performans, katılımcıların pozitifliği ile tezat oluşturdu ve sosyal medyada birçok XRP yatırımcısı duruma tepki gösterdi. Uzmanlara göre BTC’nin sıkışık fiyatta hareket etmesi ve aşağı mı yoksa yukarı yönlü mü fiyatlanacak karmaşası XRP fiyatı üzerinde de olumsuz etki yaşatıyor.

Ayrıca etkinlik başlamadan önce 0,315 dolar seviyelerine kadar yükselen XRP etkinliğin başlamasından sonra geri çekilme yaşadı. Unutmamak gerekir ki genellikle böyle durumlarda olumlu bir olay gerçekleşmeden önce fiyat artar daha sonrasında beklenti gerçekleştiği zaman ise kar satışı dolayısıyla fiyat düşer.

XRP’nin dolar karşısında ciddi değer düşüşü yaşamasına rağmen Ripple’ın CEO’su Brad Garlinhouse değer kaybının önemsenmemesi gerektiği görüşünde. Garlinghouse, bu hafta verdiği bir röportajda kripto pazarları arasında toplu tükenme olayı öngörmüştü ve mevcut altcoinlerin sadece %1’i hayatta kalacak sözleriyle piyasa hakkında yorum yapmıştı.

Her ne kadar fiyat bizim için önemli değil ifadeleri kullanılmış olsa da analistler XRP fiyatının Ripple için çok önemli olduğunu ifade ediyor.

Kısa vadede “XRP’nin fiyatı hakkında bir fikrim yok” diyen ünlü CEO’nun konferans sonrası yaşanacak piyasa dalgalanmalarına nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

XRP fiyatını sitemizden anlık olarak takip edebilirsiniz. XRP Fiyatı
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!