Ripple (XRP) Davasını Açan SEC Eski Başkanı Jay Clayton’a Şok: Ripple’ı Desteklemek Zorunda!

Fox Business gazetecisi ve yapımcısı Eleanor Terrett, Ripple Labs, Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’e karşı XRP’nin bir menkul kıymet olduğu iddiasıyla dava açan eski SEC başkanı Jay Clayton’ın şimdi dolaylı olarak XRP’yi desteklediğini tweetledi.

Clayton bunu, Ripple Labs’i desteklemek üzere amicus brifingi sunmaya karar veren şirketlerden biri olan Electric Capital için çalışarak yapıyor.

Clayton, Electric Capital’e bu yılın Ağustos ayında danışman olarak katıldı.

Hinman ve Clayton, Artık Ripple’ı Destekleyen Şirketler İçin Çalışıyor

2018’de Ethereum’u menkul kıymet olmayan bir varlık olarak nitelendiren bir konuşma yapan SEC’in eski direktörü Dr. Bill Hinman, Andreessen Horowitz’in yönetim kuruluna katılmıştı. Bu şirket ve Electric Capital, Kripto Konseyi’nin üyeleri.

Bu kuruluş, son 24 saat içinde XRP şirketini desteklemek için bir amicus brifingi sunmayı talep eden dört kuruluş arasındaydı.

Kripto Konseyi’nin yanı sıra bu talep Coinbase borsası, VC firması Valhil Capital ve CryptoLaw kurucusu John E. Deaton’dan da geldi.

Eleanor Terrett, Clayton ve Hinman’ın şu anda Ripple’ı “istemeden desteklediklerini” tweetleyerek durumun ironik yönünü paylaştı:

“En mükemmel şekliyle ironi: Jay Clayton ve Bill Hinman, her ikisi de Kripto Konseyi üyesi olan @ElectricCapital ve @a16z ile olan ilişkileri aracılığıyla istemeden de olsa Ripple’ı destekliyor.”

SEC, XRP altcoini satışlarının kayıt dışı menkul kıymet satışı niteliğinde olduğunu ve bu yüzden sorumluların ceza ödemesi gerektiğini savunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!