Ripple (XRP) Fiyatı İçin Bomba Tahminler! Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler Hangileri?

Her daim başarısını ve sıralamasını korumak konusunda başarılı olan lider altcoinlerden XRP, son dönemde yatırımcısının yüzünü bir hayli güldürdü. Yatırımcılar, 0.71 dolara ulaşan XRP fiyatının en üst sınırından eldeki XRP varlıklarını satışa sunarken büyük kazanç elde ettiler.

Ancak bir de satamayanlar vardı. 0.71 dolar sonrasında 0.95 dolar beklentisinde olan yatırımcıların hayali sadece hayal olarak kaldı. Her zaman olduğu gibi yine zirveden alış yapanlar veya herhangi bir strateji yapmadan elindeki malı kârlı bir şekilde satmayıp daha sonra düşen fiyat karşısında zarar eden yatırımcıların sayısı çok daha fazla.

Ülkemizde de birçok yatırımcısı bulunan XRP’nin bilindiği gibi 12 Aralık’ta bir airdrop ödülü var. 12 Aralık günü elindeki XRP bulunduranlara Spark adlı coin dağıtılacak. Henüz coinin değeri bilinmese de bu ödülden faydalanmak isteyen çok sayıda yatırımcı şimdiden XRP alımlarına başlamış durumda.

Bazı analistler bu durumun 12 Aralık tarihine kadar fiyatı arttırabileceğini, 12 Aralık’tan sonra da ödüllerin alınmasıyla satış baskısı oluşup fiyatın düşebileceğini öngörüyor.

Bir kısım analist ise airdrop fiyatlanmasının çoktan gerçekleştiğine ve XRP’nin yükseliş değil düşüş yönlü hareket edeceğine inanıyor:

Önemli Seviyeler Neler?

Bitcoin fiyatının 19.900 dolar sınırını aşması, Ethereum’un 625 dolar bandı üzerinde kalmayı başarması durumunda XRP’de çokça beklenen 0.85 dolar seviyesinin mümkün olabileceğini belirten uzamanlar, piyasanın yatay seyir etmesi durumunda büyük yükselişler beklenmediğini ifade ediyorlar.

Yatırım yaparken mutlaka destek ve direnç noktalarına göre işlem yapılması tavsiye edilirken, temel analiz anlamında 12 Aralık tarihine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Ripple (XRP) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

4 saatlik grafiğe bakıldığı zaman fiyatın 0.55 ila 0.65 bandı arasında sıkıştığı görülüyor. Bu bağlamda 0.55 dolar seviyeleri alım için uygun alanlar olurken, altına sarkma olması durumunda stop olunacak seviyeler olabilir. Yine elinde mal olanlar için 0.65 ve 0.685 dolar dirençleri satım için uygun alanlar olurken bu desteklerin üzerinde kalıcılık sağlanması yani direncin kırılması kırılması durumunda tekrar alış işlemi yapılabileceği ifade ediliyor.

*Yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!