Ripple’dan SEC’e XRP Misillemesi: Asla ICO Yapmadık

10 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip olan blockchain devi Ripple, kendisine açılan dava ile ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davada Ripple’ın yaptığı ICO (halka arz) ve bundan elde edilen gelirler dikkat çekmişti. Ripple ise şimdi buna oldukça sert bir şekilde yanıt verdi.

Ripple: Hiç ICO Yapmadık

Ripple, şirkete karşı yapılan bütün iddiaları reddederek, asla ICO düzenlenmediğini belirtti. XRP’nin piyasaya sürülmesinin iddia edildiği gibi bir menkul kıymet satışı olmadığını belirten Ripple avukatları, bu tokenin aslında bedava dağıtıldığını ifade etti.

Ripple’ın yine iddia edildiği gibi XRP’nin hiçbir amaca hizmet etmediği ve gerçek kullanıma sahip olmadığı ifadesinin de doğru olmadığını vurguladığı görülüyor.

Ripple, xRapid ve ODL gibi ürünlerle XRP’nin gerçek bir kullanıma ulaştığını ve dünya çapında kullanıldığını belirtti.

Ripple, kısa süre önce yaptığı davanın düşmesi başvurusunda ise bu tokenin bir takas aracı haline geldiğini ve bu sebeple SEC’nin buna dava açma otoritesinin bulunmadığını vurgulamıştı.

XRP gerçekten de ODL veya eski adıyla xRapid gibi platformlarda takas aracı olarak kullanılıyor. Buna rağmen Ripple’ın ilk yıllarında ICO yaptığı gerçeği de değişmiyor.

Ripple, bir süre yatırımcılara günlük bazda bedava XRP de dağıtmış ancak sonra fiyat düşüşü nedeniyle bunları cüzdanında kilit altına almıştı. Şu an her ayın başında 1 milyar adet XRP’nin kilidinin açılması da söz konusu prosedürden kaynaklanmakta.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!