Rus Yetkili Kripto Yasaları İçin Temmuz Ayını İşaret Etti

Kripto para düzenlemeleri için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki belirsiz ortam devam ederken Rusya uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyor. Rus parlamentosundan üst düzey bir yetkili, yerel basına verdiği demeçte yasa tasarılarının son durumuna değindi.

Parlamento Finansal Piyasa Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, ülkenin alt meclis görevindeki Devlet Duması’nın yaz tatiline çıkmadan önce yasaları geçireceğini belirtti.

Aksakov, halihazırda dış ticaret yapan şirketlerin kripto kullanmasının yasal temelinin bulunduğunun altını çizdi. Basına yansıyan bilgilere göre dört farklı düzenleme duma meclisinden geçmek için bekliyor.

Rusya’da Kripto Nasıl Düzenlenecek?

Rusya’nın Ukrayna ile başlayan askeri çatışması, ülkenin bütün dünya tarafından yaptırıma maruz kalmasına sebep oldu. Küresel finans sisteminden dışlanan Rus tüccarlar çareyi kripto paralarda aradı.

Ülkenin merkez bankası, merkeziyetsiz dijital varlıklara daha soğuk kalırken hükümet yetkilileri özellikle dış ticaret yapan şirketlerin kripto kullanmasının önünü açtı. Ancak bireylerin kripto konusunda ne kadar özgür olacağı hala bir soru işareti.

Yerel kaynaklara göre yeni düzenlemeler; kripto madenciliği, vergilendirme ve ödemeleri kapsıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!