Rus Yetkiliden İlgi Çekici Bir Kripto Para ve Moskova Borsası Önerisi Geldi!

Rusya Devlet Duması’ndaki bir yetkili, Moskova Menkul Kıymetler Borsası ya da diğer ismiyle MOEX bünyesinde bir kripto para piyasası kurulmasını desteklediğini açıkladı.

“Rusya’da Merkez Bankası’nın Kurallarına Uygun Bir Şekilde Bir Kripto Para Piyasası Kurulmalı”

Interfax’ın haberine göre Anatoliy Aksakov Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Elbette merkez bankasının katı koşulları üzerine kurulu bir kripto piyasası olmalı. Bunun Moskova Menkul Kıymetler Borsası’nın bir alt bölümü olmasını öneriyorum.”

Aksakov, sözlerine MOEX gelenekleri kapsamında ve merkez bankası ile işbirliği içinde böyle bir piyasanın “kripto para birimi ile ticareti ile ilgili görevleri herhangi birinden daha iyi yöneteceğini” söyleyerek devam etti.

Rusya Devlet Duması Finansal Piyasalar Komitesi’nin lideri olan Aksakov, ülkenin kripto para politikasının oluşturulmasında uzun süredir kilit bir rol oynuyor.

Bu yılın başlarında Rusya Merkez Bankası kripto piyasasına genel bir yasak önerisinde bulunmuş ancak bu fikir Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in müdahalesiyle geri çekilmişti.

Ardından bilindiği üzere Rusya Ukrayna’yı işgal etti. Ortaya çıkan yaptırımlar Rusya’nın piyasalarını alt üst etti, hatta MOEX’in işgalden kısa bir süre sonra ticareti durdurmasına neden oldu. Yaptırım uygulayan ülkelerdeki birçok lider, Rusya’nın bunu anlamlı bir boyutta yapabileceğine dair şüphelerine rağmen, kriptoyu bu yaptırımlardan kaçmanın bir yolu olarak gördüler.

Bununla birlikte ABD’li yetkililer, Rusya’nın kendilerine uygulanan yaptırımları delmek için Bitcoin veya kripto varlıklar ile ilgili herhangi bir girişimde şimdilik bulunmadığını bildirmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!