Rusya Maliye Bakanından Dijital Para Açıklaması: “Kullanım Tamamen Sınırsız Olacak”

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov yaptığı açıklamada, uluslararası ödemelerde dijital para birimlerinin kullanımının tamamen sınırsız olacağını söyledi.

Bakan, “Modern teknolojilere (dijital finansal varlıklar, dijital para birimleri) dayalı alternatif bir ödeme sistemi başlatıyoruz” dedi ve ekledi:

“Dijital para birimleri sınır ötesi ödemelerde kullanılabilir. Bu henüz tartışmaların en erken aşamasında, ancak gelecek dijital ruble, dijital yuan ve diğer benzer para birimlerinin kullanımında yatıyor. Bu, hiçbir kısıtlamaya bağlı olmayan bir ödeme sistemidir. İki taraf bir anlaşmaya varır, uzlaşma ödemeleri yapar ve başka hiçbir ülke devreye girip bu tür ödemeleri donduramaz.”

Rusya Merkez Bankası daha önce yaptığı açıklamada, tüm sınır ötesi ödeme sisteminin bir dönüşümden geçeceğini ve beş ila yedi yıl içinde ulusal dijital para birimlerine dayanabileceğini söylemişti.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından ABD ve diğer ülkeler tarafından Rusya’ya çok sayıda ekonomik yaptırım uygulandı. Bu durum Rusya’yı ABD dolarına daha az bağımlı olmaya yöneltti. Ülke ayrıca son zamanlarda dolarsızlaşma hedefine yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bunun ABD dolarına olan bağımlılığı azaltmaya yönelik koordineli bir çaba olduğu söyleniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!